vesti

Published on January 15th, 2017 | by

“Pirot” izgubio od “Proletera” u Zrenjaninu

KK”Pirot” je u subotu, 14.01.2017. otvorio drugi deo takmičenja porazom od “Proletera” u Zrenjaninu. rezultatom 71:56.

“Pirot” nije uspeo da prevaziđe mnoštvo pehova koji su se ređali jedan za drugim u nedogled tako da je poraz u Zrenjaninu realno bio iznuđen i neminovan, doduše ne razlikom kakvom se utakmica završila.

Znao je trener Marko Spasić da će u 14-om kolu na parketu Kristalne dvorane u Zrenjaninu “Pirot” nastupiti bez povređenog Lazara Rašića, najboljeg strelca ekipe u ovoj sezoni. Ali svakako nije bilo očekivano da pred sam polazak na put njegova ekipa ostane bez još jednog startera, centra Martina Matovića, koji je ostao kući zbog visoke temperature. I opet u Zrenjaninu raspoloženja za igru nije nedostajalo, momci su zaigrali protiv iskusne domaće ekipe onako kako treba, polako preuzeli kontrolu igre i u 15-om minutu dosegli i dvocifrenu razliku. I baš u tom trenutku je došlo do povrede razigranog pleja Nikole Ristića bez kojeg se roster pirotske ekipe smanjio na šest seniorskih igrača. Zadržala je ekipa “Pirota” koncentraciju i igru u preostalih pet minuta ali se razlika sa kojom se otišlo na odmor istopila na ipak pristojnih 5 poena viška.

2 Proleter-Pirot

U nastavku utakmice ekipa “Proletera” je fajterskom i agresivnom igrom i duelima na ivici faula krenula na sve ili ništa. A ekipi “Pirota” se dogodio još jedan peh, obnova povrede Nikole Đonlića, koju je on nastojao da ignoriše, prikrije i muški odigra do kraja utakmice. Tako je i bilo ali je u ekipi “Pirota”, koja je iz minuta u minut igrala sa sve manjim brojem igrača, bilo sve manje energije i snage, što je iskusna ekipa “Proletera” dobro zapazila, pojačala pritisak u oba pravca i preokrenula rezultat. U ekipi “Pirota” je kapiten Pendić prerano bio opterećen trima ličnim greškama i na žalost u nastavku delovao prilično indisponirano. A kada Bojan Jovanović povećanu odgovornost u igri nije uspeo da iznese na pravi način, niti Miodrag Stojanović da bude na svom nivou u realizaciji, domaća ekipa je uspela da podigne prednost i konačno prelomi utakmicu u svoju korist. Dva raspoložena igrača u ekipi “Pirota”, Dušan Filipović i MVP utakmice Borko Đorđević (dabl-dabl učinak), nisu bili dovoljna da u poslednje dve četvrtine izdrže nalete ekipe trenera Slobodana Srezoskog i bodovi su zasluženo ostali u Zrenjaninu.

3 Proleter-Pirot

Trener Marko Spasić je bio oprezan sa pružanjem šansi najmlađim igračima svoje ekipe, pogotovo što je ekipa “Proletera” do samog kraja igrala sa svojim najiskusnijim i fizički najspremnijim igračima. Ipak, svoje prve seniorske poene je postigao kadet Dimitrije Đorđević a svoj prvi nastup u prvom timu zabeležio talentovani pionir Ognjen Ignjatović, ušavši u igru zajedno sa Bogdanom Đorđevićem i Dušanom Manojlovićem.

4 Proleter-Pirot

Sve u svemu niko u Košarkaškom klubu “Pirot” nema razloga za nezadovoljstvo iako je utakmica izgubljena jer su svi igrači, bez obzira na trenutnu formu, pokazali lavovsku borbenost i pravi odnos prema igri, samoj utakmici i dresu koji nose. Možda ima mesta za brigu u vezi eventualne težine povreda i vremena oporavka, ali sudeći po atmosferi i timskom duhu ekipa bi trebalo da bude na svom prepoznatljivom nivou već u subotu, 21. januara kada dolazi jedna od najboljih ekipa u ligi, kragujevački “Radnički”.

15.kolo 2.MLS, petak, 14.01.2017. Kristalna dvorana, Zrenjanin
KK”PROLETER NAFTAGAS” : KK”PIROT” 71:56 (18:23 14:14 23:11 16:08)

“Proleter”: Atanacković 11, Lambić 6, Subotić 9, Burić 8, Šućov, Lalić 23, Vico, Dugošija, Lončar, Drekić, Božović 4, Obrenović 10. Trener: Slobodan Srezoski

“Pirot”: Nikola Ristić 8 (2/2 za tri, 75% šut iz igre, 2 as), Nikola Đonlić 9 (4/4 sl.bac, 4 os.l, 5 izg.l, 1 as, 3 sk, 8 f.na, indeks 13), Bogdan Đorđević, Dušan Filipović 19 (5 as, 7 izg.l, 6 sk, 6 f.na, indeks 12), Bojan Jovanović, Dimitrije Đorđević 3, Ognjen Ignjatović, Ivan Pendić 2 (2 sk), Borko Đorđević 12 (6/7 sl.bac, 75% šut iz igre, 1 os.l, 15 sk, 5 f.na, indeks 27), Dušan Manojlović, Miodrag Stojanović 3 (2 sk). Trener: Marko Spasić

Sudije: Petar Jovašević, Vojkan Živković, Filip Arsić (svi Čačak).
Delegat: Zoran Maksimović (Beograd)

U narednom 15. kolu kolu KK”Pirot” dočekuje kragujevačkii “Radnički 1950”. Utakmica se igra u subotu, 21. januara 2017. od 19,30 u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑