Izveštaj

Published on December 4th, 2016 | by

KK”Pirot” ispustio pobedu nad “Vojvodinom” u Novom Sadu

KK”Pirot” je u petak, 03.12.2016. ispustio pobedu nad “Vojvodinom” u Novom Sadu. Lider prvenstva je preokretom u finišu utakmice pobedio “Pirot” rezultatom 77:72.

“Pirot” u ovoj takmičarskoj sezoni sve svoje poraze, uključujući i ovaj poslednji, može da uvrsti u kategoriju onih na jedan posed, kada je mogao da bude i pobednik. Ruku na srce par utakmica je tako rešio i u svoju korist. Ipak, kakav će epilog na kraju sezone biti retko kada odlučuju upravo navedeni podaci. Zna se da sve zavisi od toga da li ekipa ima ili nema igru koja će rezultirati realnim plasmanom na tabeli. Zato ekipa trenera Marka Spasića ne treba da klone duhom nakon rezultata u dosadašnjem delu takmičenja. Igre u oba pravca ima, kada bude još više timski jača i izraženija biće i više pobeda.

U 10. kolu na parketu male sale SPENS-a “Pirot” je protiv novosadske “Vojvodine”, lidera prvenstva, od samog starta utakmice jasno zaigrao na pobedu i iz minuta u minut pokazivao da je na dobrom putu ka tom cilju. Jedino što nikako nije išlo jeste šut spolja do poluvremena. Ali isti učinak je bio i na drugoj strani, jer su u šutu za tri poena obe ekipe ostvarile identičan učinak od 8% (1/13). Ono što jedan tim čini pravim jeste da ima igru i kada šut spolja zakaže, što su oba rivala u nastavku pokazala da imaju, pogotovo “Pirot”, koji je održavao permanentno vođstvo i imao kontrolu igre i utakmice. Sustizala je ekipa “Vojvodine” vođstvo pirotske ekipe u par navrata ali je uvek bilo pravog odgovora. Sve do početka poslednje četvrtine kada je posle Matovićevog promašenog prikucavanja domaća ekipa na drugoj strani pogodila trojku i smanjila vođstvo na četiri poena zaostatka. Umesto da “Pirot” ponovo dosegne pristojnu razliku (od devet poena) igrači “Vojvodine” su dobili na samopouzdanju, krenuli još jače sa presingom po celom terenu (koji su uostalom igrali od početka utakmice) što je na žalost pirotske ekipe najzad dalo rezultat. Prednost gostujuće ekipe se polako topila, da bi posle 35-og minuta novosađani poveli i to vođstvo sačuvali do kraja. Koliko su oni rezultatski preokret svojim presingom i izuzetnom igrom Krsta Bjelice u poslednjoj četvrtini zaslužili toliko im je dodala i pirotska ekipa nizom izgubljenih lopti (osam). Da li su to bile iznuđene ili neiznuđene greške (kako bi to teniseri rekli) sada više nije bitno. Utakmicu je dobila ekipa “Vojvodine”!

Ekipa “Pirota” svakako ima za čim da žali i težak zadatak da sa puno vere i dobrim timskim duhom uđe u nastavak takmičenja. I pokaže svoje najbolje izdanje već na prvoj narednoj utakmici.

10.kolo 2.MLS, petak, 02.12.2016. (Mala sala SPENS-a), Novi Sad
KK”VOJVODINA” : KK”PIROT” 77:72 (15:14 13:17 21:25 28:16)

“Vojvodina”: Zarić 8, Bjelica 25, Berbakov 4, Krtinić, Jović 2, Branković 24, Stojačić 3, Stojanović 4, Orlić 2, Milaković, Opačić, Atanasov 2. Trener: Filip Socek

“Pirot”: Nikola Ristić 2 (6 as, 5 os.l, 4.izg.l), Nikola Đonlić 19 (5/5 sl.bac, 2/2 za tri, 86% šut iz igre, 1 as, 3 sk, 5 f.na, indeks 23), Dimitrije Đorđević, Dušan Filipović 15 (2/7 za tri, 42% šut iz igre, 4 as, 3 izg.l, 6 sk, 4 f.na, indeks 16), Bojan Jovanović, Uglješa Radulović, Lazar Rašić 15 (7/7 sl.bacanja, 33% šut iz igre, 2. as, 4.izg.l, 5 sk, 11 f.na, indeks 19), Ivan Pendić 4 (2 sk), Borko Đorđević 6 (75% šut iz igre, 3 sk), Dušan Manojlović, Martin Matović 4 (5 izg.l, 4 sk), Miodrag Stojanović 7 (4 sk). Trener: Marko Spasić

Sudije: Tibor Heđeši (Vršac), Miloš Hadžić (Stara Pazova), Ivan Svojić (Zrenjanin).
Delegat: Miroslav Šarić (Zrenjanin)

U narednom 1. kolu kolu KK”Pirot” dočekuje aleksinački “Napredak”. Utakmica se igra u subotu, 10. decembra 2016. od 19,30 u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑