Izveštaj

Published on November 27th, 2016 | by

“Pirot” pobedio “Futog” u Pirotu

KK”Pirot” je u subotu, 26. novembra 2016. u 9. kolu Druge lige Srbije na domaćem terenu pobedio “Futog” rezultatom 84:76.

Da je teško igrati unapred dobijene utakmice pokazala je sinoćna utakmica protiv borbenih futožana. Ekipa Marka Spasića pod imperativom pobede nije uspela da slomi otpor borbeme ekipe “Futoga” sve do prvih minuta poslednje četvrtine kada je serijom od 10:0 raspršila sve njihove nade. Tek u toj poslednjoj četvrtini “Pirot” je dobro zaigrao u oba pravca. Počev od trojke Bojana Jovanovića razigrala se cela ekipa, razmahao se Borko Đorđević, pohvatao sve lopte pod oba koša, sevnuo je Miodrag Stojanović dve trojke u pravom momentu, oduzeo najpre Đonlić živu loptu, potom i Ristić, koji je tome dodao dve izvrsne asistencije da bi potom utakmicu rutinski priveli kraju Filipović i Rašić.

2-pirot-futog

Gostujuća ekipa je srčanom i hrabrom igrom ostavila dobar utisak. Držali su rezultatki priključak više od tri četvrtine, čak su u 25-om mimnutu imali vođsvo od 8 poena razlike. Svojim ukupnim, pogotovo šuterskim učinkom posebno se istakao MVP utakmice Jovan Ostojić (30 poena, 72% šut iz igre, 8 skokova, indeks 33).

Sve u svemu “Pirot” je zasluženo pobedio i to je najvažnije u ovom trenutku. U naredna tri kola predstoje tri utakmice protiv jakih rivala protiv kojih već godinama “Pirot” prikazuje odlične partije. Nadamo se da će to biti slučaj i ove sezone.

Trener “Pirota” Marko Spasić: Zahvaljujem se ekipi Futoga na fer i korektnoj igri. Oni su jedna kompaktna ekipa koja se dobro bori. Mi nismo imali dobru energiju do pred kraj. Imali smo problema zbog nekih sitnijih povreda i bolesti kod pojedinaca što se odrazilo na igru. Ipak smo uspeli timski da izvučemo pobedu protiv protivnika koji nas je svojski namučio, pogotovo Ostojić koji je izvanredno odigrao ovu utakmicu. Mi definitivno loše igramo utakmice koje su pod navodnicima unapred dobijene, valjda ćemo posle ove utakmice i to da naučimo.

Igrač “Pirota” Borko Đorđević: Počeli smo dobro u prvoj četvrtini da bi se opustili u drugoj kada je usledio nejasan pad da bismo u poslednjoj četvrtini pokazali da smo bolji od ekipe Futoga, kojoj čestitam na korektnoj borbi. Utakmicu je presudio skok i agresivnost u odbrani, iako smo napravili niz grešaka usled velike želje da pobedimo.

3-pirot-futog

9.kolo 2.MLS, sredta, 26.11.2016. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”FUTOG” 84:76 (16:14 22:24 22:22 24:16)

“Pirot”: Nikola Ristić 5 (4 as, 3 f.na, indeks 10), Nikola Đonlić 7 (4 as, 4 os.l, 5 f.na, indeks 12), Dimitrije Đorđević, Dušan Filipović 10 (50% šut iz igre, 2 as, 3 f.na), Bojan Jovanović 10 (2/3 za dva, 2/6 za tri), Uglješa Radulović, Lazar Rašić 17 (4/5 sl.bac, 60% šut iz igre, 4 as, 6 izg.l, 5 sk, 5 f.na, indeks 21), Ivan Pendić 5 (2. as), Borko Đorđević 12 (6/6 za dva, 10 sk, indeks 19), Uglješa Radulović, Martin Matović 6 (60% šut iz igre, 76 sk, indeks 10), Miodrag Stojanović 12 (4/6 za tri). Trener: Marko Spasić

“Futog”: N. Vučetić 4, I. Vujčić 7, B. Krstanović 6, L. Mihajlović 4, J. Ostojić 30, S. Vulin 2, S. Klisarić 8, M. Vulin 3, M. Torović 12, M. Gvero, M. Nišić, N. Simić. Trener: Milan Dragić

Sudije: Nikola Radosavljević (Kragujevac), Danilo Milosavljević (Prokuplje), Stefan Zdravković (Niš).
Delegat: Aleksandar Stojanović (Leskovac)

U narednom 10. kolu “Pirot” gostuje prvoplasiranoj “Vojvodini”.


About the AuthorBack to Top ↑