vesti

Published on September 10th, 2016 | by

0

Pobeda Pirota nad Konstantinom u Nišu

KK”Pirot” je u subotu, 10.09.2016. od 13 časova u niškom Čairu odigrao drugu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za sezonu 2016/2017. U neizvesnoj završnici nakon produžetka “Pirot” je zasluženo pobedio rezultatom 94:102.

Protivnik “Pirotu” na drugoj prijateljskoj utakmici pred narednu sezonu je bio niški prvoligaš “Konstantin” koji je u fazi formiranja tima ali koji sa Simovićem, Stefanovićem i Bogavcem (koji na ovoj utakmici nije igrao) sigurno neće biti ekipa za potcenjivanje. Ipak, KK”Pirot” je na ovoj utakmici pokazao više, vodio skoro sve do samog kraja regularnog dela kada je ekipa trenera Jaćimovića dočekala svojih pet minuta kada je nakon četiri uspešna bacanja postigla i dve brze trojke, izjednačila rezultat i krenula u poslednji napad po pobedu. I uspeli su u toj nameri preko Gaćinovića, bivšeg igrača “Pirota”, trojkom u poslednjoj sekundi. Nakon tam-auta trenera Spasića na 0,7 sekundi pre isteka regularnog vremena, loptu je dobio iskusni Vladica Jovanović Čupi i sa 12-ak metara neverovatnom trojkom uz zvuk sirene uveo utakmicu u produžetak. Ispostavilo se da je doveo ekipu i do pobede jer je “Pirot” u produžetku lako došao do cilja.

frendly-konstantin-pirot-10-09-2016-2

Sve u svemu u niškom Čairu je odigrana jedna dobra košarkaška utakmica, šteta što je bila zatvorenog tipa bez prisustva publike. Videli smo izjednačenu igru, 18 trojki pirotske ekipe, dve trojke na obe strane u poslednjoj sekundi regularnog dela utakmice i zavidnu borbenost svih aktera utakmice. Igra KK”Pirot” polako poprima željene konture. Iako je rano donositi zaključke jer još dosta toga treba da se dotera (pogotovo u odbrani), očigledno je da je ekipa trenera Marka Spasića kadra da igra brzu i modernu košarku. Ovoga puta je junak utakmice bio Vladica Jovanović, učinkom se istakli Filipović i Rašić ali je očito da na sledećoj utakmici to mogu biti neki drugi pojedinci jer je atmosfera u ekipi na izvanrednom nivou, povređeni kapiten Pendić je uvek sa ekipom te je iza takvih polaznih parametara optimizam da će igra biti sve tečnija, sigurnija i bolja sasvim opravdan.

Prijateljska utakmica, subota, 10.09.2016. hala Čair, Niš
OKK”KONSTANTIN” : KK”PIROT” 94:102 (25:24 21:26 16:19 25:18 07:15)

“Konstantin”: Dojčinović, Gaćinović 14, Stojanović 3, Anđelković 2, Stojanović 3, Stefanović 27, Simović 24, Mladenović 2, Kostić, Stanković, Gudžić 19. Trener: Predrag Jaćimović

“Pirot”: Nikola Ristić 11, Nikola Đonlić 8, Bogdan Đorđević, Dušan Filipović 22, Bojan Jovanović 1, Vladica Jovanović 11, Lazar Rašić 22, Dimitrije Đorđević, Borko Đorđević 4, Uglješa Radulović, Martin Matović 12, Miodrag Stojanović 12. Trener: Marko Spasić / Zoran Sotirović

Sudije: Nedeljković I, Stamenković D, Zdravković S. (Niš)

Prva utakmica pred pirotskom publikom odigraće se u sredu, 14.09.2016. od 18,30 časova u Pirotu. Protivnik je aleksinački “Napredak”.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑