vesti

Published on August 4th, 2016 | by

Održana redovna Skupština KK”Pirot”

U sredu, 03.08.2016.g. od 18 časova u prostorijama Narodne biblioteke Pirot održana je redovna Skupština Košarkaškog kluba “Pirot”.

Na redovnoj sednici Skupštine, u ovoj godini izbornog karaktera, izabran je nov skupštinski saziv od 35 članova sa četvorogogišnjim mandatom. Novi predsednik Skupštine KK”Pirot” je Saša Vasić, nakadašnji igrač “Pirota” i beogradske “Crvene Zvezde” i dosadašnji direktor Kluba, koji je istu funkciju obavljao pre dve godine.

Izabran je i novi saziv Upravnog i Nadzornog odbora Kluba, takođe sa četvorogogišnjim mandatom. Upravni odbor KK”Pirot” čine stari-novi predsednik Slaviša Svilarov i članovi: Nenad Đorđević, Branislav Kostić, kao i novi Zdenko Cvetković (direktor pirotske pošte) i Aleksandar Madić (saradnik za klijente Vojvođanske banke). Nadzorni odbor čine dosadašnji predsednik Zoran Gerov i novi članovi: Zoran Stančev i Boban Mitić.

Pored izbora na svim nivoima u Klubu, na sednici su analizirani i usvojeni izveštaji o radu, Završni račun i izveštaj Nadzornog odbora za 2015. godinu, kao i plan i program rada u narednom periodu. Predsednik Kluba Slaviša Svilarov je dao generalni osvrt na protekli period rada Košarkaškog kluba “Pirot” i upoznao članove Skupštine sa situacijom u klubu sa posebnim osvrtom na finansijsko stanje i rad svih takmičarskih selekcija. Istakao je osnovne planove Kluba za naredni četvorogodišnji period: 1) da seniorski tim bude stabilan drugoligaš, 2) da se značajno unapredi rad sa mlađim kategorijama kako u trenažnom procesu tako i takmičarskim nivoima koji se igraju, sa posebnim akcentom na zaštitu Kluba od odlaska najtalentovanijih mladih igrača i 3) finansijska kosolidacija.

Na kraju je predsednik Kluba obavestio članstvo da trener I tima Mihajlo Mitić odlazi u inostranstvo. Istakao je da je pod njegovim vođstvom prvi tim KK”Pirot” ostvario izvanredne takmičarske rezultate koji su svakako uticali i na popularizaciju pirotske košarke i na uspeh ostalih mlađih selekcija i konačno na poziv Luke Vasića u juniorsku reprezentaciju Srbije.

Okrenuvši se na prve korake koji će uslediti po ubrzanom postupku, predsednik Svilarov je rekao da će na sednici Upravnog odbora za novog sportskog direktora predložiti Dušana Dimitrijevića, diplomiranog ekonomistu, bivšeg košarkaša, zaposlenog u Gradskoj upravi, koji će uz svesrdnu pomoć uprave Kluba odmah krenuti u potragu ta trenerom prvog tima a potom i igračima za narednu sezonu.

2 Skupstina, slika u tekstu

Sednicu je na akademskom nivou vodio dosadašnji predsednik Skupštine KK”Pirot” Zoran Stojanović i na isti način predao dužnost novom predsedniku Skupštine KK”Pirot” Saši Vasiću. Uz zahvalnost predsednika Kluba lokalnoj samoupravi na svesrdnoj pomoći kako Košarkaškom klubu “Pirot” tako i celokupnom pirotskom sportu sednica je završena oko 20 časova.

Čestitamo svima na izboru u organe KK”Pirot” i želimo im puna uspeha u narednom periodu!


About the Author



Back to Top ↑