vesti

Published on June 23rd, 2016 | by

Vesti iz KK “Pirot”

Uoči letnje pauze za mlađe kategorije KK”Pirot” nekolicina naših članova dobitnici su vrednih priznanja i nagrada.

Na prijemu u svečanoj sali grada Pirota organizovan je svečani prijem i proglašenje najboljih pojedinaca i škola našeg grada u okviru školskog sporta 2015/16 godine. Zamenik gradolnačenika Pirota Vidojko Panajotović je dodelio nagrade najboljim pojedincima i ekipama a nagradu za najboljeg učenika sportistu drugu godinu za redom dobio je naš Luka Vasić, dok je za najboljeg košarkaša nagrada dodeljena Ognjenu Ignjatoviću. Čestitamo Luki i Ognjenu!

Poseban raritet jesu dobitnici nagrada iz našeg kluba ali ne za košarku već za neke druge sportove. Najboljim atletičarem proglašen je naš doskorašnji član Vujadin Mićović dok je najbolji rukometaš naš pionir Lazar Nikolić. Čestitamo i njima, kao i još jednom našem pioniru, Vladanu Vasiću, na uspehu van sportskih borilišta. Naime, Vladan je učestvovao na Republičkom takmičenju iz hemije i osvojio prvu nagradu srpskog hemijskog društva i nagradu Ministarstva prosvete.

Poseban razlog za ponos svih u KK”Pirot” jeste poziv za našeg Luku Vasića na pripreme juniorske reprezentacije Srbije za evropsko prvenstvo koje će se održati u Samsunu (Turska), od 30. jula do 07. avgusta 2016. godine. Pripreme juniorske reprezentacije, koju vodi trener Milan Gurović, počinju 01. jula a pozvani su Simanić Boriša, Radanov Aleksa, Radović Matija, Uskoković Aleksa, Đorđević Stefan (svi Crvena Zvezda), Mišković Nikola, Musić Novak (obojica Mega Leks), Glišić Miloš (bez kluba), Ristanović Boris, Popović David (Radnički Kg), Vasić Luka (Pirot), Nikolić Lazar, Dinčić Nemanja, Petrović Danilo (svi iz Italije), Ćućović Haris (Slovenija), Jovičić Mihailo, Marjanović Andrija (Španija) i Stepanović Aleksa (BiH).

Još jedna vest za ponos jesu pozivi za dva naša pionira, Ognjena Ignjatovića i Vuka Vasića, na prestižni trenažni RTC kamp u Kragujevcu na kome se po pozivu okupljaju najtalentovaniji mladi košarkaši u Srbiji. Tako će Region Istočne Srbije predstavljati samo četiri igrača godišta 2002. – dvojica iz niškog “Nibaka” i dvojica iz KK”Pirot”.

I na kraju obaveštavamo sve zainteresovane dečake koji vole košarku i žele da oprobaju svoj talenat i svoje košarkaške potencijale, da se upis novih članova u ŠKOLU KOŠARKE KK”Pirot” obavlja celog leta u sali “Pedagoške akademije”: ponedeljkom, sredom i petkom od 19 h – 20 h. Upis u ŠKOLU KOŠARKE važi za dečake rođene 2006, 2007, 2008 i 2009.g. ŠKOLA KOŠARKE će neprekidno raditi celog leta pod nadzorom trenera KK”Pirot” Zorana Sotirovića (Tel: 063 77 14 075) i Pavla Aleksića (Tel: 064 25 68 116 ).


About the AuthorBack to Top ↑