vesti

Published on May 28th, 2016 | by

Šest mlada igrača KK”Pirot” u selekcijama Regiona Istočne Srbije

Šest mlada igrača KK”Pirot” nastupila su za selekciju Regiona Istočne Srbije na turnirima regiona KSS za igrače rođene 2003. odnosno 2002. godine.1 Turnir reg 2016 (god2003)

Turnir Regiona KSS za dečake 2003. godišta održan je od petka 13. do nedelje 15. maja 2016. godine u sportskoj hali u Šumaricama u Kragujevcu. Za reprezentaciju Istočne Srbije nastupila su dva mlada igrača KK”Pirot” Rodoljub Lola Pejčić i Petar Krstić. U konkurenciji 10 ekipa pod vođstvomtrenera Slaviše Stošića selekcija Regiona Istočne Srbije osvojila je 4.mesto. Najbolji je bio tim Republike Srpske, iza njega je ostala Zapadna Srbija 2 a treća je bila Vojvodina 1. Najbolji igrač po izboru trenera i ujedno najbolji strelac turnira bio je Dejan Pavlović iz Republike Srpske. Za ekipu Regiona Istočne Srbije za god. 2003. nastupili su: Rodoljub Lola Pejčić i Petar Krstić (“Pirot”), Vukašin Minić i Lazar Nikolić (“Konstantin”); Đorđe Petrović i Marko Bulajić (KK”Junior”), Mihajlo Miletić i Petar Novaković (“Basket Bor), Matija Stojanov (“Dimitrovgrad”), Marko Jovanović (“Naisus), Pavle Buđelan (“Bor RTB”) i Andrija Nešković (“Napredak” Aleksinac).

2 Turnir reg 2016 (god2002)

Turnir Regiona KSS za dečake 2002. godišta održan je od petka 20. do nedelje 22. maja 2016. godine, takođe u sportskoj hali u Šumaricama u Kragujevcu. Za reprezentaciju Istočne Srbije nastupila su čak četiri mlada igrača KK”Pirot”: Ognjen Ignjatović, Vukašin Radenković, Vuk Vasić i Danilo Veljić. U konkurenciji 10 ekipa pod vođstvom trenera Milana Tubića selekcija Regiona Istočne Srbije nije uspela da se umeša u borbu za prva tri mesta. Na turniru 2002. godišta trijumfovala je Vojvodina 1, drugi je bio Beograd 1, treći Beograd 2, a četvrta Zapadna Srbija 2. Najbolji igrač po izboru trenera bio je Nikola Manojlović iz ekipe Vojvodina 1, a najbolji strelac Saša Mitrović iz Zapadne Srbije 2. Za ekipu Regiona Istočne Srbije za god. 2002. nastupili su: Ognjen Ignjatović, Vukašin Radenković, Vuk Vasić i Danilo Veljić (“Pirot”), Boris Cvetković, Pavle Stepanović, Pavle Sredojević i Spasoje Petković (“Nibak”), Đorđe Mikić i Dimitrije Nikolić (KK”Junior”), Uglješa Stojanović (“Naisus”) i Strahinja Miletić (“Konstantin”).


About the AuthorBack to Top ↑