Juniori

Published on March 11th, 2016 | by

Juniori KK”Pirot” poraženi od čačanske “Mladosti” u Pirotu

Juniorska ekipa KK”Pirot” je u sredu, 09.03.2016. u 3. kolu PLAY-OUT grupe RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE poražena na domaćem terenu od KK”Mladost” iz Čačka rezultatom 70:89.

Juniori KK”Pirot” nikako da dobiju utakmicu kući u JUNIORSKOJ LIGI SRBIJE. Nakon dobrog izdanja i pobede u Kraljevu odigrali su utakmicu čak ispod svojih mogućnosti. U trenutku kada se očekivao rast forme ekipe trenera Vladimira Jovanovića desilo se suprotno. Čačani su smušenu igru pirotske ekipe u odbrani izvanredno iskoristili, nadskakali domaće igrače (49:27) i više nego zasluženo pobedili. Dobra prva četvrtina bilo je sve što su pirotski igrači uspeli da odigraju kako treba ali u ostalom delu utakmice u ekipi “Pirota”, osim izvanrednog učinka tandema Vasić-Spasov, nije bilo drugih koji su mogli da budu ravnopravni sa energičnim i za igru raspoložnim igračima “Mladosti”.

Sve u svemu, mladi pirotski juniori treba da podignu glave i nastave vredno da treniraju. Kada odigraju utakmicu sa više samopouzdanja biće pobeda i u Pirotu!

Da spomenemo na kraju i da je Luka Vasić dobio poziv зa novo okupljanje juniorske reprezentacije Srbije. Nova reprezentativna akcija U-18 reprezentacije počeće 15. marta, kada će se izabranici trenera Milana Gurovića okupiti u hali Pionir, potom odraditi pripreme u Vrnjačkoj Banji a onda učestvovati na međunarodnom turniru “Albert Švajcer” u Manhajmu (Nemačka), koji se održava u periodu od 26. marta do 03. aprila. Luki sve čestitke!

Trener KK”Pirot” Vladimir Jovanović: Dobro smo otvorili utakmicu a onda je u drugoj četvrtini došlo do totalnog pada u fizičkom smislu. Naši igrači nisu na pravi način odgovorili na kontakt igru protivničkih, pogotovo ispod koša. Za pobedu “Mladosti” presudni su bili skokovi, pogotovo u napadu. Njihovi igrači su evidentno i viši i jači, na ovoj utakmici su pokazali više energije, bili su rastrčaniji, više su želeli pobedu i zasluženo su došli do nje.

Pirot-Mladost Ca 2

Igrač “Pirota” Luka Vasić: Čestitam ekipi “Mladosti” na zasluženoj pobedi. Odlično smo otvorili utakmicu ali nam je u nastavku nedostajao dobar protok lopte i pre svega skok pod oba koša.

Trener KK”Mladost” Vladimir Zlatanović: Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu posle dugog i napornog puta. Došli smo bez prvog plejmejkera ali smo uspeli da se ovojimo na kraju prvog poluvremena i uspeli da održimo tu prednost do kraja utakmice i zasluženo pobedmo.

Igrač “Mladosti” Marko Radulović: Došli smo da odigramo jednu jaku utakmicu, svi smo dali svoj maksimum i uspeli da pobedimo. Čestitam i domaćoj ekipi na dobroj igri.

3. kolo PLAY-OUT JLS, sreda, 09.03.2016. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”NIBAK” 70:89 (19:15 19:33 18:22 14:19)

“Pirot”: Nikola Stojanović, Dimitrije Đorđević 5, Vladimir Stefanović 2, Luka Vasić 31 (4 tr, 3 as, 3 os.l, 9 sk, 6 f.na, indeks 31), Nikola Spasov 18 (4 as, 11 sk, 7 f.na, indeks 26), Uglješa Radulović 2, Bogdan Đorđević, Dušan Manojlović 4, Ivor Tanović, Jovan Radenković 3, Marko Milosavljević 5, Momčilo Kostić. Trener: Vladimir Jovanović

“Mladost”: M. Radulović 30, P. Radovanović 9, P. Simović 2, N. Majstorović 3, P. Stefanović 7, N. Domanović 4, U. Mitrović, R. Simović 19, M. Stojanović 4, I. Čolović 2, N. Vujović, L. Ćalović 9. Trener: Vladimir Zlatanović

Sudije: Stefan Stošić, Bogdan Petković. Delegat: Ivana Milovanović (svi Niš)

Narednu utakmicu juniori igraju u Novom Sadu protiv KK”Kadet”. Utakmica se igra u nedelju, 13. marta 2016. od 14,30 u hali OŠ”Sveti Sava” (Rumenka).


About the AuthorBack to Top ↑