vesti

Published on February 18th, 2016 | by

0

Dan košarke Košarkaškog kluba “Pirot”

U nedelju 21. februara 2016. će KK”Pirot” sa svojim selekcijama odigrati tri utakmice u sportskoj hali Kej i priuštiti svojim simpatizerima užitak da vide na delu tri generacije igrača u borbi za bodove u tri različite lige.

KK”Pirot” je po zvaničnim podacima sportski klub sa najviše ekipa i igrača u takmičenju u Istočnoj i Južnoj Srbiji. Ovog vikenda će tri selekcije igrati utakmice u terminu koji neće omesti zainteresovane ljubitelje košarke da isprate utakmice kupa Radivoja Koraća, koje se ovog vikenda igraju u Nišu.

Inače i naši najmlađi članovi kluba, kao minibasket selekcija KK”Pirot”, biće aktivni učesnici kupa Radivoja Koraća jer će u petak, 19. februara u hali Čair odigrati utakmicu protiv niškog OKK”Juniora” u terminu pre četvrtfinalne utakmice između Crvene Zvezde i Smedereva. A sa tribina će ih pozdraviti 50-ak mladih igrača KK”Pirot” koji će tog dana biti gosti turnira, na čemu se zahvaljujemo Regionalnom Košarkaškom Savezu Istočne Srbije i njenom generalnom sekretaru Dušanu Projoviću, inače budućem potpresedniku KSS zaduženom za muška takmičenja.

Nedeljne utakmice otvaraju juniori trenera Vladimira Jovanovića koji od 13,15 časova u 14. kolu RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE dočekuju KK”Mladost Admiral” iz Zemuna. Na delu ćemo videti dva juniorska reprezentativca Srbije na suprotnim stranama, našeg Luku Vasića i Luku Gašića u ekipi “Mladosti”. Nakon ovog kola KK”Pirot” će takmičenje nastaviti u “PLEJ-AUT” grupi u kojoj ih očekije još 8 utakmica.

Nakon juniora nastupiće pioniri trenera Momčila Sandića utakmicom 8. kola Kvalitetne lige RKSIS. Jedna od naših najtalentovanijih selekcija, predvođena Mihailom Madićem, nakon sedam kola ima skor 6 pobeda i jedan poraz, nalazi se na 2. mestu i pokušaće do kraja tamičenja da se domogne 1. mesta i plasmana na završni pionirski turnir na kome će se igrati za titulu pionirskog prvaka Srbije. Samim plasmanom na završni turnir bili bi prva pionirska ekipa KK”Pirot” koja bi dosegla ovaj nivo takmičenja. No, do tada treba da pobeđuju sve do kraja, a u nedelju su im prvi rivali na tom putu pioniri niškog OKK”Juniora”.

Konačno, u nedelju od 18 časova I tim trenera Mihajla Mitića dočekuje beogradski “BEKO”, ekipu koja se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli. Na žalost, u njihovim redovima je trebao da nastupi i Predrag Kosanović, naš član u predhodne dve sezone. Na žalost Kosana nećemo ponovo videti na pirotskom parketu jer je nakon prvog dela prvenstva konačno okončao igračku karijeru.

Pozivamo sve zaljubljenike u košarku da 21. februara 2015. godine provedu nedeljno popodne u sportskoj hali Kej uz tri generacije KK”Pirot”!

Raspored utakmica u nedelju, 21.02.2016.:

 

PirotMladost Admiral Zemun

Јuniori

13,15 h

PirotOKK Junior Niš

Pioniri

15,30 h

Pirot BEKO Beograd

Seniori

18 h

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑