Juniori

Published on February 16th, 2016 | by

Luka Vasic na pripremama juniorske reprezentacije Srbije

Junior KK”Pirot” Luka Vasić je dobio poziv iz KSS na mini pripreme juniorske reprezentacije Srbije (selekcija U-18, igrači rođeni 1998. godine) koje su održane u Kragujevcu od 13. do 16. februara 2016. godine.

Na pripremama juniorske selekcije Srbije, koju kao selektor vodi Milan Gurović, bili su sledeći igrači: Boriša Simanić, Aleksa Radanov i Matija Radović (Crvena Zvezda), Miloš Glišić, Srećko Gašić i Ivan Hadžić (Partizan), Simeon Jović i Aleksa Zarić (Vojvodina), Nemanja Nikolić (Igokea), Novak Musić (Mega Leks), Dušan Beslać (Vizura Šark), Luka Mihajlović (Polet Ratina), Luka Vasić (Pirot), Marko Rajanović (Proleter) i Luka Gašić (Mladost Zemun).

Inače poslednji član juniorske reprezentacije iz KK”Pirot” je bio upravo Lukin otac Saša, sada već daleke 1988.godine. Naime tada je u Pirotu juniorska reprezentacija Jugoslavije pod vođstvom trenera Duška Vujoševića održala desetodnevne pripremame na Planinarskom domu, sve u sklopu priprema za evropsko prvensto u julu 1988. godine, u Srbobranu i Vrbasu, gde je osvojena zlatna medalja.

Slika 1 juniorska YU reprezentacija 1988 god

Odigrane su dve prijateljske utakmice između Pirota i juniorske reprezentacije od kojih je jednu dobio Pirot rezultatom 112:110. Posle tih utakmica juniorska reprezentacija je otišla na turnir u Bugarskoj, a novi član te selekcije je postao igrač KK”Pirot” Saša Vasić. Sastav reprezentacije: Predrag Danilović, Žan Tabak, Rastko Cvetković, DŽevad Alihodžić, Arijan Komazec, Oliver Popović, Marijan Kraljević, Slobodan Kaličanin, Ivan Kapov, Živko Badžim, Nenad Grmuša, Mirko Pavlović i Lojze Šiško Saša Vasić. Na žalost Šiško i naš Saša Vasić nisu učestvovali na evropskom prvenstvu.

Slika 2, 1988 JUN.YU REPR. na Planinarskom

Čestitamo našem Luki Vasiću i nadamo se da će ući i među 12 članova na nekom od velikih takmičenja koja očekuju juniorsku reprezentaciju Srbije!


About the AuthorBack to Top ↑