vesti

Published on February 4th, 2016 | by

KK”Pirot” najbolji spotski klub u Pirotu, Luka Vasić najbolji junior

Na 10-oj Božićnoj školi sprtova KK”Pirot” je proglašen za najbolji seniorski klub a Luka Vasić za najboljeg juniora u Pirotu. Čestitamo!

U ponedeljak, 01.02.2016. prvog dana školskog raspusta predsednik opštine Pirot mr. Vladan Vasić svečano je otvorio jubilarnu, desetu Božićnu školu sportova u Pirotu. U prisustvu idejnog tvorca ovog projekta direktora Sportskog centra Nenada Đorđevića proglašeni su i najbolji pirotski sportisti. Nagrade su uručili predsednik opštine Pirot Vladan Vasić, pomoćnik predsednika Opštine za infrastrukturu Vidojko Panajotović i Geri Šejdi, generalni direktor Tigar Tyres-a.

Bozicna skola 2

Bozicna skola 3

Najbolji sportisti u seniorskoj konkurenciji su seniorski reprezentativac Srbije u karateu Uroš Mijalković i Danica Gogov, atletičarka. Najbolje ekipe su seniori KK”Pirota” i juniori FK”Radnički”. Najbolji juniori su košarkaš Luka Vasić i košarkašica Milica Mančić. Dodeljen je i niz drugih nagrada u svim konkurencijama.

Bozicna skola 4

Pored priznanja za seniorsku ekipu KK”Pirot”, koja je već godinama laureat u klupskoj konkurenciji ostaje žal što to nije uspelo juniorsjkoj ekipi KK”Pirot” koja se takmiči u najjačem juniorskom rangu u Srbiji nakon skoro dve decenije igranja nižih rangova mlađih kategorija. Ipak, član te selekcije Luka Vasić, najbolji strelac i MVP RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE, dobio je priznanje u kokurenciji juniora.

Posebno raduje i broj dečaka koji su polaznici košarkaške škole sporta. U “Pedagoškoj školi” svakoga dana od 01. do 10.02.2016. od 6 do 12 časova pod nadzorom trenera KK”Pirot” Pavla Aleksića i Maria Stefanovića trenira 90-ak dečaka, podeljenih u dve grupe. Kako rekoše na portalu “Plus radija” ovo nije škola već POKRET sportova. Koliko će njih ostati u našem klubu videćemo, svakako će sa njima KK”Pirot” brojati preko 200 igrača.

Bozicna skola 5

Bozicna skola 6

Zbog svega što je pirotskom sportu pruženo čestitke POKRETU BOŽIĆNE ŠKOLE SPORTOVA čija je svrha postojanja nakon 10 godina postojanja prevazišla sva očekivanja. Čestitamo!


About the AuthorBack to Top ↑