Izveštaj

Published on February 2nd, 2016 | by

KK”Pirot” izgubio od “Dunava” u gostima

KK”Pirot” je u subotu, 30.01.2016. izgubio rezultatom 82:75 od KK”Dunav” iz Starih Banobaca. Utakmica je odigrana u Belegišu.

KK”Pirot” je ponovo loše otvorio utakmicu i izgubio prvu četvrtinu sa 8 poena razlike i po ko zna koji put u gostima bio pred teškim zadatkom da juri rezultat. Loše je branjena “pick and roll” igra tako da su domaći igrači lako realizovali napade. Ipak, ekipa trenera pirotske ekipe Mihajla Mitića je pokazala da ume da uhvati rezultatski priključak bilo na kom terenu i ozbiljno pripreti preokretom. Pogotovo je “Pirot” dobro pripretio u terćoj četvrtini kada je rezultat bio egal i kada se igralo koš za koš na obe strane. A potom je usledio 27 minut kada je pri rezultatu 55:54 za domaću ekipu dosuđen niz tehničkih grešaka ekipi “Pirota”. Pendić je dobio tehničku nakon glasnog povika nakon dosuđene lične greške. Time je dobio 5. ličnu! Potom kada je Filipovića “razvalio” domaći igrač dosuđena mu je tehnička greška zbog simuliranja! Da od goreg uvek ima gore videlo se vrlo brzo kada je Pendić sa klupe glasno tražio korake nakon čega je dosuđena tehnička greška “klupi”. Kako suđenje na ovom mestu ne komentarišemo ovde ćemo samo da konstantujmo da su i sudije sklone da pogreše, dešava se!

Ipak, pirotska ekipa je u 29. minutu ponovo uhvatila priključak kada je rezultat bio 59:59 i kada je svima bilo jasno da će poslednja četvrtina odlučiti pobednika. Na žalost, ekipa “Pirota” nije smogla snage da preokrene rezultat. U prvih pet minuta 3/4 napravljen je neuobičajeno veliki broj koraka (e tu prema sudijama upućujemo velike zamerke) kao i loših dodavanja što su starobanovčani kaznili podigavši razliku na 10-ak poena. Pokušali su piroćanci da se vrate, početkom poslednjeg minuta su Filipović i Spasov imali otvorene šuteve za tri poena ali nisu pogodili.

Ekipa “Pirota” je prvi put zaigrala bez Nemanje Nenadića koji je iznenada napustio ekipu i prešao u novosadsku prvoligašku ekipu “Vojvodina Srbijagas”. Sa smanjenim rosterom na ovakvom gostovanju bilo je potrebno više raspoloženih igrača nego što ih je bilo u Belegišu. Pogotovo ispod koša gde je dobro funkcionisao samo Nikola Dragaš. Rašić, Filipović i Raičević su bili na željenom nivou, lepo je odigrao svoje minute i mladi Nikola Spasov ali je sve to bilo nedovoljno da se pobedi iskusna ekipa “Dunava”.

Mihajlo Mitić, trener KK”Pirot”: Ekipa Dunava je zasluženo dobila, vodila je tokom cele utakmice. Imali smo par priključaka ali smanjena nam je bila rotacija, posebno na visokim igračima, gde je ekipa Dunava možda i najdominantnija u ligi, sa Zorčićem i Vukovićem, tako da ja nisam mogao da odgovorim na tu njihov “pick and roll” igru. Pendić je izašao sa pet ličnih, zbog tehničke greške. Nisam ranije video da se svira ekipi toliko tehničkih grešaka ali dobro. To je sport, idemo dalje. Nadam se da će se ovakve završnice vraćati nama ubuduće. Želim puno sreće ekipi Dunava u nastavku prvenstva. Nedostajalo nam je roticaje i jedan od glavnih igrača, Nenadić koji je napustio klub. Ekipa Dunava je ovo dobila na iskustvo, mi nažalost nemamo tog iskustva, ali nadam se da će ubuduće sve da nam se vrati kroz dobar rad.

Mitar Ašćerić, trener KK”Dunav”: Pirot je odlična ekipa. U prvom poluvremenu su nam ubacili osam trojku. Imaju tu dobru opciju u napadu, šuta spolja. Imaju i unutrašnju igru. Morali smo da damo 100% svojih mogućnosti da bi dobili ovu utakmicu. Čestitam ekipi Pirota na fer i korektnoj borbi. Ne bi bilo nezasluženo i da su oni dobili. Bili su blizu da nas prelome ali smo se podigli i na kraju pobedili.

15.kolo 2.MLS, subota, 30.01.2016. Hala OŠ”V.Miščević”, Belegiš
KK”DUNAV” : KK”PIROT” 82:75 (24:16 18:21 22:24 18:14)

“Dunav”: Žigon, Sočanac 11, Rudan, Zorčić 19, Turukalo 3, Kavurin 2, Vuković 12, Popović 5, Miljković 14, Majstorović 9, Dugošija 7. Trener: Mitar Ašćerić

“Pirot”: Luka Vasić, Nikola Spasov 7 (60% šut iz igre), Nikola Raičević 14 (3 tr, 56% šut iz igre, 3 os.l. 4 sk, indeks 12), Dušan Filipović 18 (4 tr, 3 sk, 5 f.na, indeks 13), Filip Luković 4 (2 as) Lazar Rašić 15 (3 as, 2 os.l, 8 sk, 9 f.na, indeks 24), Ivan Pendić 2, Nikola Dragaš 11 (83% šut iz igre, 3 f.na, indeks 11), Matija Mladenović 2, Miodrag Stojanović 2 (4 sk). Trener: Mihajlo Mitić

Sudije: Manojlo Uskoković (Valjevo), Lazar Tadić (Užice), Nemanja Zlatković (Zaječar)
Delegat: Milan Lojović ( Novi Sad)

U narednom, 16. kolu KK”Pirot” dočekuje aleksinački “Napredak”. Utakmica se igra u subotu, 06.02.2016. od 19 časova u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑