Izveštaj

Published on December 22nd, 2015 | by

KK”Pirot” pobedio “Vojvodinu” u Pirotu

KK”Pirot” je u petak, 18.12.2015. na domaćem terenu pobedio novosadsku “Vojvodinu” rezultatom 83:81 za sedmu pobedu u predhodnih 12 kola.

Zaslužena pobeda domaće ekipe, koja je “od gotovog napravila veresiju” i umalo izgubila utakmicu na kraju. Ipak, to se nije dogodilo, “Pirot” nije dozvilio iznenađenje.

Od samog početka utakmice nije “Pirot” izgledao najsjajnije ali je ipak pronašao način da preuzme igru i kontroliše rezultat. “Vojvodina” je presingom pokušala da izbaci “Pirot” iz ritma ali je sve vreme utakmice rezultatska prednost bila na pristojnom rastojanju za domaću ekipu, pre svega zahvaljujući Rašiću, Nenadiću i Dragašu, potom i Pendiću. Nadskakana je ekipa “Vojvodine” u prvom poluvremenu a dobra igra Krsta Bjelice nije bila dovoljna za rezultatski priključak ekipe Filipa Soceka.

Već na startu drugog poluvremena “Vojvodina” je fajertskim presingom po celom terenu pokušala da uhvati priključak ali je domaća ekipa držala odstojanje. Trener “Pirota” Mihajlo Mitić je čak u vatru bacio i dva najmlađa igrača, debitanta Nikolu Spasova i Luku Lilića. I sve je bilo onako kako treba za domaću ekipu, Nemanja Nenadić je razbijao odbranu “Vojvodine”, Rašić i Dragaš pokazali da su u rastu forme a mladi Nikola Spasov se razigrao bez respekta prema protivniku na svojoj debitantskoj utakmici u seniorskoj konkurenciji. Sve se odvijalo po planu trenera Mitića do trenutka kada je Pendić pogrešno stao i povredio levu nogu. Onda je Vojvodina zaigrala na sve ili ništa i na krilima Bjelice, Janjića i Jovovića uhvatila priključak, čak i preokrenula rezultat u svoju korist u 35. minutu, potom i u 38-om. Ipak, usledio je pravi odgovor pirotske ekipe a izvođači preokreta su bili Matija Mladenović (ključni skok u napadu i sigurno izvedena dva bacanja) i Dušan Filipović, ali ne kako bi svi pomislili zbog neke “trojke” već zbog krucijalne osvojene lopte, nakon čega je sve bilo gotovo. Promašio je Filipović bacanje koje je trebalo da pogodi a pogodio ono koje je trebalo da potroši vreme, ali važna pobeda je ostvarena i to je ono što je najvažnije.

Ekipa “Vojvodine” je odigrala hrabro i odvažno ali je “Pirot” ipak bio bolji u svim elementima igre. Ekipa trenera Mihajla Mitića, optererećena brojnim povredama i problemima, ostvarila je skor od 7:5 na dvanaest utakmicama, što sigurno predstavlja veliki uspeh u polusezoni.

2 Pirot-Vojvodina

Radost zbog važne pobede pirotskoj ekipi ponnovo je pokvarila povreda, ovog puta Ivana Pendića. Nakon ozbiljnije povrede pleja Filipa Lukovića na utakmici sa “Dinamikom” (bio sa saigračima na ovoj utakmici) i sada ove Pendićeve – najveći su problemi u pirotskoj ekipi. Obojici želimo što brži oporavak!

Trener “Pirota” Mihajlo Mitić: “Čestitam ekipi Vojvodine i njihovom treneru, vidi se da ekipa dobro radi. Mi nismo imali rešenje za Bjelicu a potom i Janjića u drugom poluvremenu. Loše je što nam se povredio Pendić, ali smo ipak dobili utakmicu i videli na delu jedno naše pojačanje, mladog Nikolu Spasova koji je dobio šansu da igra”.

Igrač “Pirota” Nemanja Nenadić: ” Mogli smo ranije da prelomimo a na kraju smo imali sreće. Čestitam protivnicima, borili su se do kraja, ali smo mi ostvarili bitnu pobedu i sad idemo da proslavimo “.

3 Pirot-Vojvodina

12.kolo 2.MLS, petak, 18.12.2015. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”VOJVODINA” 83:81 (21:16 25:20 21:22 16:23)

“Pirot”: Luka Vasić, Nikola Spasov 8, Nikola Raičević 4, Dušan Filipović 6 (1 tr, 2. os.l, 6 sk, 5 f.na, indeks 10), Jovan Radenković, Nemanja Nenadić 13 (2/2 za tri, 7 as, 6 sk, 11 f.na, indeks 24), Lazar Rašić 20 (9/9 sl.bac, 63% šut iz igre, 4 as, 9 sk, 7 f.na, indeks 30), Ivan Pendić 10 (57% šut iz igre), Nikola Stefanović, Nikola Dragaš 15 (86% šut iz igre, 6.sk, indeks 18), Matija Mladenović 7 (5 sk), Miodrag Stojanović. Trener: Mihajlo Mitić

“Vojvodina”: A. Zarić, K. Bjelica 28, B. Berbakov 5, D. Janjić 16, S. Jović 6, N. Orlić, M. Jovičić 5, K. Jovović 13, M. Dobranić, M. Minić, T. Atanasov 8. Trener: Filip Socek

Sudije: Ivan Nedeljković, Stefan Stošić (Niš), Danilo Milosavljević (Prokuplje). Delegat: Zoran Stevanić

U poslednjem, 13. kolu KK”Piror” gostuje prvoplasiranoj “Plani”.


About the AuthorBack to Top ↑