Izveštaj

Published on November 24th, 2015 | by

KK”Pirot” pobedio “Zdravlje” u Pirotu

KK”Pirot” je u petak, 20.11.2015. na domaćem terenu pobedio leskovačko “Zdravljer” rezultatom 86:78 za petu pobedu u predhodnih 8 kola.

“Pirot” je pobedio taman toliko zasluženo koliko to pokazuje konačni rezultat. Iako su leskovčani bili pojačani bekom Sinadinovićem ekipa trenera Mihajla Mitića je imala pravu igru za derbi “južne pruge”. Neuhvatljivi “pick and roll” pirotske ekipe u napadu i agresivna igra u odbrani odlučili su pobednika utakmice. Nekima u ekipi “Pirota” nije išlo, drugi su pokazali najbolje izdanje u sezoni, ali je svima bila zajednička enrgična i borbena igra. Svi su dali važan doprinos pobedi, onakav kada statistika ne može da pokaže pravo stanje stvari na terenu. Da li je najvažnija bila Filipovićeva trojka uz faul, dva Dragaševa zakucavanja, Pendićeva unutrašnja igra, Lukovićeva u oba pravca, Rašićeva stabilnost u važnim momentima, Raičevićeve fantatsične asistencije, Matijine dve trojke kada ostali nisu imali rešenja! Sve je bilo podređeno konačnoj i važnoj pobedi koja pirotskoj ekipi sigurno pruža mirniji nastavak sezone”.

U ekipi “Zdravlja” neuhvativ je bio Vladica Jovanović koji je više nego zasluženo MVP utakmice.

Trener “Pirota” Mihajlo Mitić: “Čestitam ekipi Zdravlja na fer i korektnoj igri. U pripremnom periodu su nas nadigrali u svim elementima igre. Sada smo ih napali tamo gde su najranjiviji, u “pick and roll” igri. Uspeli smo u odbrani da pojačamo agresivnost na Sinadinoviću da ga nateramo da on ne odlučuje i da iz toga tražimo njihove greške. Nadam se da ćemo energiju sa ove utakmice da prenesemo na trening i dobro se pripremimo za narednu utakmicu”.

Trener “Zdravlja” Saša Jović: “Iako smo u perdhodnom periodu imali rast forme na ovoj utakmici smo imali katastrofalno izdanje naših bekova koji nisu tražili dubinu iz “pik” igre već samo u širinu u “rivers pik” na šta su momci trenera Mitića uvek imali rešenje kao da su znali šta ćemo da igramo. Mi smo praktično utakmicu izgubili u 2/4 kada smo u par minuta imali šest šuta za tri poena. Posle je ekipa Pirota nastavila da igra sigurno i zato njima sve čestitke i želim im puno uspeha u nastavku prvenstva”.

Pi-Zdravlje 2

Igrač “Pirota” Filip Luković: “Teška utakmica. Stegli smo iskusnog protivnika u odbrani, ispoštovali dogovor iz svlačionice i zasluženo pobedili”.

8.kolo 2.MLS, petak, 20.11.2015. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”ZDRAVLJE” 86:78 (16:18 21:15 27:22 22:23)

“Pirot”: Luka Vasić, Luka Lilić, Nikola Raičević 10 (5 as, 4 f.na, indeks 14), Dušan Filipović 18 (63% šut iz igre, 5 tr, 6 sk, 6 f.na, indeks 24), Filip Luković 4 (3 as), Nemanja Nenadić 5, Lazar Rašić 4 (5 as, 5 sk, 2 f.na, indeks 9), Ivan Pendić 20 (57% šut iz igre, 7 sk, indeks 19), Nikola Stefanović, Nikola Dragaš 9 (4/4 za dva, 2.sk), Matija Mladenović 10 (2. tr, 5 sk), Miodrag Stojanović 4. Trener: Mihajlo Mitić

“Zdravlje”: N. Ristić 2, E. Sinadinović 14, B. Vukadinović, M. Tešanović 4, V. Filipoviž 13, V. Jovanović 31, A. Radenković, S. Stanković, D. Marojević 7, T. Tešović 7, N. Miletić, S. Stojiljković. Tr: Saša Jović

Sudije: Igor Đorđević, Bogdan petković, Danilo Ljubić (svi Niš). Delegat: Miroslav Radojković (Niš)

U narednom kolu KK”Piror” gostuje ekipi KK”Mladost” u Smederevskoj Palanci, verovatno u subotu, 28.11.2015.


About the Author



Back to Top ↑