Juniori

Published on November 19th, 2015 | by

Juniori KK”Pirot” izgubili od leskovačkog “Zdravlja” u Pirotu

Juniorska ekipa KK”Pirot” je u sredu, 18.11.2015. u 4. kolu RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE o
poražena je od leskovačkog “Zdravlja” rezultatom 85:90.

Juniori KK”Pirot” su nakon pobede nad “Slogom” u Kraljevu još jednom platili danak neiskustvu izgubivši već dobijenu utakmicu. Da utakmica traje do poslednjeg sudijskog zvižduka dobro će upamtiti mladi igrači “Pirota”. Imali su i rezultat i igru skoro sve vreme utakmice, gosti su bili bolji na samom početku i kraju što je, ispostavilo se bilo dovoljno za njihovu pobedu. Očekivalo se da najbolji igrač pirotske ekipe Luka Vasić neće moći na svakoj utakmici da pogađa iz svih pozicija, da će biti udvajan i da će morati i drugi igrači “Pirota” da povuku ekipu. To su momci trenera Vladimira Jovanovića uspeli na ovoj utakmici, pre svih plej Luka Lilić i dobrim delom utakmice Ivor Tanović i Marko Milosavljević. Ostali su uz, svoje izvanredne epizode, bili odlični timski igrači. I sve bi bilo kako treba da pirotska ekipa nije potpuno stala u poslednjim minutima utakmice. Gosti su sve vreme gubili sa 10-ak koševa razlike, ali su u završnici zaigrali rasterećeno ali vrlo poletno, pre svih Đorđe Zejak i Nikola Miletić. Kada je sve počelo da im polazi za rukom dobili su dodatno samopouzdanje nasuprot njihovim rivalima čija je reakcija zakazala tako da su bodovi otišli za Leskovac.

Trener KK”Pirot” Vladimir Jovanović: Čestitam ekipi “Zdravlja” na zasluženoj pobedi jer su uspeli da se vrate iz velikog minusa i na kraju pobede. Moji igrači nisu imali adekvatnu reakciju na njihovu agresivnost, naročito u poslednjoj četvrtini. Ne mogu da im zamerim na borbenosti ali su delovali ispražnjeno na kraju kada su olako primali koševe.

2 Pirot-Zdravlje JLS za dole u tekstu

Igrač KK”Pirot” Luka Lilić: Čestitam “Zdravlju” na pobedi u Pirotu. Ispustili smo 13 razlike što je odraz našeg neiskustva. Nastavljamo dalje rezultatski rasterećeni i nadam se da ćemo igrati sve bolje.

Trener KK”Zdravlje” Nikola Pavlović: Zahvaljujem se na gostoprimstvu domaćoj ekipi i želim im sreće u nastavku prvenstva. Ne bi bilo nezasluženo da su i oni danas pobedili. Mi očekujemo da nam se neki visoki igrači priključe u nastavku i da pružamo bolje partije.

MVP utakmice, igrač KK”Zdravlje” Nikola Miletić: Čestitam domaćinima na fer igri. Mislim da je utakmicu odlučila naša odbrana u poslednjoj četvrtini. Ovo je naša prva pobeda i nadam se da će ih biti još.

4.kolo JLS, sreda, 18.11.2015. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”ZDRAVLJE” 85:90 (20:24 27:19 28:24 10:23)

“Pirot”: Luka Lilić 15 (70% šut iz igre, 1. as, 5 sk, indeks 19), Dimitrije Đorđević 8 (2.tr), Vladimir Stefanović, Luka Vasić 26 (4 as, 7.os.l, 7 sk, 6 f.na, indeks 30), Nikola Petrović, Uglješa Radulović 3, Bogdan Đorđević 6 (2 as), Dušan Manojlović 2 (5 sk), Ivor Tanović 10 (5 as, 5 sk, 7 f.na, indeks 14), Jovan Radenković (4 as), Marko Milosavljević 15 (4 tr), Momčilo Kostić. Trener: Vladimir Jovanović

“Zdravlje”: J. Rakić 1, B. Janković, N. Miletić 26, V. Stajić, L. Petrović 11, A. Marinković 7, S. Stojković 17, Đ. Zejak 25, L. Zlatanović 3, N. Stamenković, Ž. Stevanović, A. Kolašinac. Tr: Nikola Pavlović

Sudije: Igor Đorđević, Bogdan Petković (Niš). Delegat: Zoran Stevanić (Niš)

U narednom kolu KK”Piror” gostuje beogradskom KK”Mega Leks”. Utakmica se igra najverovatnije u nedelju, 22.11.2015.godine.


About the AuthorBack to Top ↑