Juniori

Published on November 5th, 2015 | by

Juniori KK”Pirot” izgubili od beogradskog “Slodesa”

Juniorska ekipa KK”Pirot” je u subotu, 31.10.2015. ponovo bila domaćin u 2. kolu RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE. Poražena je od beogradskog “Slodesa” rezultatom 68:101.

Juniori KK”Pirot” su i na drugoj utakmici kući ubedljivo poraženi od još jedne ekipe koja je fizički dominantna i koja igra viši nivo košarke od mladih igrača trenera Vladimira Jovanovića. Imaće oni šta da nauče u ovoj ligi, samo da ne posustanu posle niza izgubljenih utakmica. Put jeste trnovit ali ako je cilj da naši juniori postanu bolji igrači onda je i taj put vredan truda.

Na ovoj utakmici fizički dominantnija i iskusnija ekipa Slodesa je bila bolja u svim elementima igre i zasluženo stigla do ubedljive pobede. Mlada ekipa trenera Vladimira Jovanovića je u prve dve četvrtine skupo platila sa jedne strane nedostatak iskustva a sa druge preveliki respekt prema protivničkoj ekipi i samoj ligi koju prvi put igraju. Niz izgubljenih lopti i promašenih zicera gostujuća ekipa je izvanredno materijalizovala visokim vođstvom. Pirotska ekipa se u drugom poluvremenu donekle vratila u igru, pogotovo u poslednjoj četvrtini kada je ravnopravno parirala razigranoj ekipi Slodesa.

Trener KK”Pirot” Vladimir Jovanović: Čestitam protivniku na više nego zasluženoj pobedi. Pokazali su viši stepen košarke u odnosu na nas. Bili su bolji u odbrani pre svega. Mi smo hteli bolje da iskontrolišemo skok u odnosu na prošlu utakmicu i donekle smo uspeli u tome. Naš plan je da iz utakmice u utakmicu, igrajući sa najboljima, izvlačimo pouke i rastemo u svakom pogledu.

Igrač KK”Pirot” Dušan Manojlović: Čestitam ekipi Slodesa na dobroj igri i pobedi. Nama ostaje da treniramo, da se borimo i napredujemo u igri i za godinu – dve pokažemo prave rezultate.

Trener KK”Slodes” Marko Boraš: Ozbiljno smo pristupili utakmici, znali smo da smo favoriti i odigrali smo jako dobro tri četvrtine nakon čega je došlo do opuštanja što moramo da ispravimo. Zadovoljan sam posebno energijom igrača u većem delu utakmice. Ekipa Pirota kao nova u ligi je ušla sa tremom, ali kako je vreme prolazio bili su sve bolji. Imam utisak da imaju 2-3 jako talentovana igrača pred kojima su dobre košarkaške karijere.

MVP utakmice, igrač KK”Slodes” Jovan Drljača: Čestitam ekipi Pirota na dobroj igri i zahvaljujem im se na gostoprimstvu.

2.kolo JLS, nedelja, 31.10.2015. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”SLODES” 68:101 (10:21 14:30 16:28 28:22)

“Pirot”: Ivor Tanović 8, Dimitrije Đorđević 2, Vladimir Stefanović, Luka Vasić 31, Nikola Petrović 2, Uglješa Radulović 7, Bogdan Đorđević 5, Dušan Manojlović 4, Mihailo Madić, Jovan Radenković 7, Marko Milosavljević 2, Momčilo Kostić. Trener: Vladimir Jovanović

“Slodes”: P. Jovičić 2, N. Jordović 3, F. Stjepanović 2, M. Stevanović 11, I. Spasojević 8, B. Terzić 9, V. Garić 8, S. Acevski 6, N. Milidragović 9, J. Drljača 25, N. Dunjić 14. Tr: Marko Boraš

Sudije: Igor Đorđević, Danilo Ljubić (Niš). Delegat: Nebojša Krstić (Niš)

U narednom kolu KK”Piror” gostuje kraljevačkoj “Slogi”. Utakmica se igra najverovatnije u nedelju, 15.11.2015.godine.


About the AuthorBack to Top ↑