vesti

Published on September 29th, 2015 | by

Počinje prvenstvo Druge lige Srbije

U subotu, 03. septembra 2015. počinje sezona 2015/2016 u Drugoj ligi Srbije. KK”Pirot” gostuje užičkoj “Slobodi” a utakmica se igra od 19 časova u hali Veliki park.

KK”Pirot” ulazi u novu drugoligašku sezonu sa podmlađenom ekipom koja će svakako igrati drugačije u odnosu na predhodnu. Otvaranje nove sezone je ponovo u gostima, ovoga puta u Užicu, gde će snage odmeriti ekipe “Slobode” i “Pirota” koju vode treneri Miloš Obrenović i Mihajlo Mitić koji su zajedno sedeli na klupi kadetske reprezentacije Srbije kao prvi asistenti Nenadu Truniću na evropskom prvenstvu u Litvaniji. Dva mlada trenera, sada u suparničkim taborima, će nastojati da prve bodove stave na konto svojih ekipa. Prethodne sezone piroćanci su bili bolji oba puta. Šta će doneti nova sezona videćemo!

Da potsetimo sve prijatelje kluba da je KK”Pirot” na pragu 64-te takmičarske sezone u svojoj istoriji, 17-oj u ovom rangu takmičenja, treći put za redom. Beležimo i dva posebna klupska rekorda: od aktivnih igrača naredna sezona je Matiji Mladenoviću 15-ta (Miodragu Stojanoviću 13-ta) u našem klubu dok je od tzv. igrača “sa strane” Dušan Filipović sa petom sezonom u KK”Pirot” postao rekorder po stažu i sa postignutih 1346 koševa na prvenstvenim utakmicama i najbolji strelac u klupskoj istoriji u toj konkurenciji. Čestitamo!

KK”Pirot” će održati prvu konferencija pred početak sezone u četvrtak u 12 časova na Omladinskom stadionu.

Sve u vezi KK”Pirot” pratite na klupskom sajtu: www.kkpirot.com


About the AuthorBack to Top ↑