..." /> KK”Pirot” komletirao ekipu za sezonu 2015/2016 i odigrao prvu prijateljsku utakmicu – KK Pirot – Košarkaški Klub Pirot

vesti

Published on August 31st, 2015 | by

KK”Pirot” komletirao ekipu za sezonu 2015/2016 i odigrao prvu prijateljsku utakmicu

Uoči jesenjeg prelaznog roka KK”Pirot” je kompletirao ekipu za sezonu 2015/2016.

Nakon dvadesetak dana bazičnih priprema KK”Pirot” je kompletirao ekipu za novu takmičarsku sezonu. Uprava kluba je postavila cilj ekipi trenera Mihajla Mitića da bude respektabilni ligaš i pretendent za gornji deo tabele. Da li će podmlađena pirotska ekipa podići lestvicu na viši nivo pokazaće vreme!

2 Skansi ponovo u Pirotu

Nakon dolaska trenera Mihajla Mitića sa evropskog prvenstva za kadete u Litvaniji ekipa “Pirota” je iz dana u dan poprimala obrise jednog podmlađenog i dobrog tima. Najpre se ekipi pridružio povratnik iz “Dimitrovgrada” i dugogodišnji kapiten Miodrag Stojanović Skansi koji će zaigrati svoju 13-tu sezonu za KK”Pirot”. Potom su se nizali igrači na probi da bi se dva dana pre jesenjeg prelaznog roka dolaskom četiri nova igrača ekipa konačno kompletirala.

Sve u svemu, stručni štab u sastavu Mihajlo Mitić prvi trener, Milan Todorović pomoćni trener, Milan Stavel kondicioni trener, Jovan Spasić fizioterapeut i lekar Radisav Pejčić računaju na sledeći sastav: Matija Mladenović, Miodrag Stojanović, Lazar Rašić, Ivan Pendić, Nikola Dragaš, Nikola Raičević, Dušan Filipović, Borko Đorđević, Nemanja Nenadić, Aljoša Ćeranić, Vuk Miladinović i Luka Vasić.

3 N. Dragas 15-16

4 N. Nenadic 15-16

5 A. Ceranic 15-16

6 V. Miladinovic 15-16

Da potsetimo još jednom, iz kluba su otišli Predrag Kosanović (završio karijeru), Sanel Mukanović (vratio se u leskovačko “Zdravlje”, Živojin Danilović (otišao u švedski “Malbas”) i Marko Gaćinović (vratio se u KK”Niš”).

Na kraju prvog dela trenažnog procesa ekipa trenera Mitića je odigrala u nedelju, 30.08.2015. u Pirotu prvu prijateljsku utakmicu protiv KK”Niš”. Stari rival je pod vođstvom trenera Vladimira Đorđevića ponovo postao drugoligaš, a prvu utakmicu u hali Kej su obe ekipe odigrale bez par standardnih igrača. Cilj ekipe trenera Mitića je bio da se izađe iz napornog ritma treninga a igrači provere gde su što se kontakta s loptom tiče. Cilj je naravno ostvaren a uz to je KK”Pirot” pobedio. U ponedeljak će se ekipi priključiti Nikola Raičević i Lazar Rašić (odigrao MASTER turnir FIBA 3×3 Wort tour u Lozani, poraženi u četvrtfinalu).

Prijateljaka utakmica, br.1, nedelja, 30.08.2015. hala “Kej”, Pirot
KK”PIROT” : KK”NIŠ” 67:58 (23:11, 10:09, 19:23, 15:15)

“Pirot”: Luka Vasić 6, Vuk Miladinović 13, Dušan Filipović 14 (4 tr), Aljoša Ćeranić 2, Nemanja Nenadić 7, Ivan Pendić 8. Borko Đorđević, Nikola Dragaš 2, Matija Mladenović 3, Miodrag Stojanović 12. Trener: Mihajlo Mitić

“Niš”: Delčić 8, Petrović 5, Jovanović 6, Stanisavljević 5, Spasić 10, Džunić 10, Đorđević 2, Stojanović, Tričković 20, Stanković. Trener: Vladimir Đorđević

Sudije: Lakićević, Aleksić (Pirot)

Kada su u pitanju pripremne utakmice plan je da se u septembru odigraju turniri u Leskovcu, Nišu i Knjaževcu. O tačnim terminima naknadno.

Prvenstvo Druge lige Srbije počinje 03. oktobra 2015.g.


About the Author



Back to Top ↑