vesti

Published on August 22nd, 2015 | by

Rašić sa ekipom “Master kaffe” pobednik turnira u Bukureštu

Ekipa “Master kafe” iz Beograda u sastavu Lazar Rašić, Nikola Vuković, Bogdan Dragović i Marko Dugošija kao šampion Srbije osvojila je međunarodni 3×3 FIBA turnir u glavnom gradu Rumunije na kome je učestvovalo 16 ekipa iz 13 zemalja.

Igrač KK”Pirot” Lazar Rašić, koji je obnovio ugovor sa našim klubom i za sezonu 2015/2016, ovog leta je sa ekipom “Master kaffe” iz Beograda odigrao više od 20 turnira 3×3 u zemlji i inostranstvu (između ostalog 1.mesto na turniru u Metkoviću (Hrvatska), 2. mesto u Banja Luci, 3 mesto Novi Travnik (BIH), 3.mesto na internacionalnom turniru u Novom Sadu, 4 mesto challenger Ruti (Švajcarska), 5 mesto Kopenhagen (Danska) 4. mesto Pecs (Madjarska) da bi 11. avgusta na otvorenim terenima “Crvene Zvezde” na kalemegdanu na finalnom turniru 3×3 osvojio titulu prvaka Srbije u basketu.

2 Raske

Na finalnom turniru učestvovalo je 16 najboljih ekipa po plasmanu sa kvalifikacionih turnira koji su održani u Nišu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Vršcu, Aleksincu, Paraćinu i Ćupriji. U finalu su ubedljivo pobedili ekipu “Olimpa” i ostvarili plasman i učešće sa svim plaćenim troškovima na jednom od najvećih i najznačajnijih FIBA-kvalifikacionih turnira (FIBA chalenger) u Bukureštu od 14. do 17. avgusta 2015. Nagradu za osvojeno prvo mesto dodelili su im košarkašica Nataša Kovačević, predsednik KSS Dragan Đilas i koordinator projekta 3×3 KSS Dejan Dimtrijević.

3 Raske

A u Bukureštu uspeh za pamćenje! Kao predstavnici Srbije ekipa “Master kaffe” je u konkurenciji 16 ekipa iz Rumunije, Andore, Brazila, Gruzije, Irske, Rusije, Španije, Bugarske i Austrije dokazala kvalitet, pobedila sve ekipe i nadmoćno osvojila turnir. Rezultati, kvalifikacije: Master BELGRADE-Sokhumi Tbilisi (Gruzija) 21:12, Master BELGRADE-Shooting Stars Dublin (Irska) 21:12, Master BELGRADE-Choco Loco Brasov (Rumunija) 22:9. Četvrtfinale: Master BELGRADE-We Got Game Ploiesti (Rumunija) 16:10. Polufinale: Master BELGRADE-Ognezaschita ST. Petersburg (Rusija) 21:15. Finale: Master BELGRADE-El Palo Peak Malaga (Španija) 20:18. Time je četvorka Lazar Rašić, Nikola Vuković, Bogdan Dragović i Marko Dugošija potvrdila kontinuitet uspeha srpskih basketaša nastavivši niz uspeha koji je ranije imala četvorka u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero.

4 Raske

Ovim uspehom novi srpski šampion plasirao se na 3×3 Master u Lozani u sklopu Word Tour-a 2015.

Čestitamo Lazaru Rašiću i njegovim saigračima na sjajnom rezultatu!


About the AuthorBack to Top ↑