vesti

Published on June 28th, 2015 | by

0

Vesti iz KK”Pirot”

Iako je upravo počela letnja pauza čak i za mlađe kategorije KK”Pirot” ipak su ovih dana u toku brojne aktivnosti naših članova.

Pre svega ovih dana su oči košarkaške javnosti usmerene na predstojeće reprezentativne akcije mlađih selekcija Srbije jer se svi pripremaju za odlazak na evropska i svetska prvenstva. A na ponos grada Pirota i našeg kluba je učešće trenera prvog tima KK”Pirot” Mihajla Mitića na prvenstvu Evrope za kadete koje će se odigrati od 06. do 16. avgusta u Litvaniji. Mihajlo Mitić je prvi trener KK”Pirot” koji je paralelno i član stručnog štaba jedne košarkaške reprezentativne selekcije Srbije, u ovom slučaju kadetske. Svakako važan korak u njegovoj karijeri ali i razlog da se o Košarkaškom klubu “Pirot” govori i u kontekstu doprinosa nacionalnoj košarci. Čestitke Mihajlu na velikom uspehu!

Ovih dana talentovani mladi košarkaš KK”Pirot” Ognjen Ignjatović privodi kraju učešće na trenažnom RTC kampu u Kragujevcu na kome su po pozivu okupljeni najtalentovaniji mladi košarkaši u Srbiji. Ognjen se vraća u nedelju 28.06.2015. a na prestižnom kampu će ga u svojstvu trenera zameniti naš Marko Spasić, koji će kao selektor Regiona Istočne Srbije za godište 2001. raditi upravo sa dečacima tog uzrasta.

Još nešto zbog čega KK”Pirot” ima razloga da se ponosi jesu i priznanja koja su dobili naši mladi košarkaši Luka Vasić i Mihailo Madić. Na prijemu u svečanoj sali Opštine Pirot organizovan je svečani prijem i proglašenje najboljih pojedinaca i škola našeg grada u okviru školskog sporta 2014/15.godine. Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je podelio nagrade najboljim pojedincima i ekipama a nagradu za najboljeg sportistu dobio je naš Luka Vasić (najbolji u košarci i atletici) dok je za najboljeg košarkaša nagrada dodeljena Mihailu Madiću. Ovoj svečanosti prisustvovali su i predstavnici Saveza za školski sport Srbije na čelu sa predsednikom Saveza Željkom Tanaskovićem i sekretarom Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje opštine Pirot Jovicom Jovanovićem. Čestitamo Luki i Mihailu!

Uz sve pomenuto u subotu i nedelju, 27. i 28. juna 2015. održava se i obavezni trenerski seminar “Beogradska klinika 2015”, najprestiižnijski trenerski seminar, obavezan za obnovu trenerskih licenci. Ove godine će “Klinika” za predavače pored domaćih trenera imati i Sašu Obradovića (“Alba” Berlin), Dimitrisa Itudisa (“CSKA” Moskva), Matea Boniciolija (Italija) i Vidoretu (Španija). KK”Pirot” je kao i uvek poslao sve svoje trenere na “Beogradsku kliniku” tako da su tamo Momčilo Sandić, Marko Spasić, Vladimir Jovanović, Miloš Živković, Ivica Lakićević, Zoran Sotirović, Pavle Aleksić i Mario Stefanović. Trener prvog tima Mihajlo Mitić je opravdano odsutan jer je sa kadetskom reprezentacijom na pripremama na Zlatiboru.

Na kraju da potsetimo da u letnjem periodu neprekidno radi LETNJA ŠKOLA KOŠARKE KK”Pirot”. Paralelno sa treninzima u “Pedagoškoj” školi obavlja se i upis u LETNJU ŠKOLU KOŠARKE KK”Pirot” za dečake rođene 2005, 2006, 2007 i 2008.g. celog leta ponedeljkom, sredom i petkom od 19 h – 20 h. Treneri su Zoran Sotirović (Tel: 063 77 14 075) i Pavle Aleksić (Tel: 064 25 68 116 ).

 

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑