vesti

Published on May 20th, 2015 | by

Oliver Kostić trener godine u Nemačkoj

Internacionalni trener Oliver Kostić je zvanično proglašen za trenera godine u Nemačkoj nakon osvajanja juniorskog prvenstva Nemačke sa “Bajernom”.

Veliki uspeh nekadašnjeg igrača i trenera KK”Pirot” potvrdio je da Karijevim stopama idu još neki piroćanci. Naš Lola polako ali sigurno gradi impozantnu internacionalnu trenersku karijeru, koju je počeo upravo u nemačkim klubovima. Radio je potom kao pomoćni trener u rimskoj Lotomatici, moskovskom Dinamu, beogradskoj Crvenoj Zvezdi i litvanskom Žalgirisu, kao i u bugarskoj reprezentativnoj košarci sve do preuzimanja prvog tima Lukoil Akademik iz Sofije. Igrom slučaja 1. jula 2014. godine vratio se u nemačku košarku kao prvi trener drugog tima minhenskog “Bajerna”, gde je postao istovremeno i glavni trener i koordinator selekcije igrača ispod 19 godina (U-19). I već na kraju prve sezone minhenski “Bajern” je, predvođen trenerom Oliverom Kostićem, ostvario najbolji rezultat u istoriji kluba sa svojim drugim timom u Regionalnoj ligi i sa juniorima osvojivši titulu prvaka Nemačke.

2 Lolin tim U-19 prvak Nemacke

Naime, drugi tim “Bajerna” je u Regionalnoj ligi – jugoistok na kraju sezone osvojio 2. mesto u seniorskoj konkurenciji bez ijednog stranca sa najmlađim timom iz kojeg je 8 igraca pozvano u nacionalne timove koji imaju takmicenja ovog leta. Lični pečat takvom plasmanu trenera Kostića posebno je vidljiv u činjenici da je njegova ekipa završile sezonu kao najbolji defanzivni tim lige sa 59.5 primljenih poena prosečno i sa nizom od 16 uzastopnih pobeda što je svojevrsni rekord lige.

Paraleno sa takmicenjem drugog tima, juniorski U19 tim je kroz takmičenje u konferenciji jugoistok preko play-off razigravanja dospeo da “FINAL 4” u Hagenu na kome je u polufinalu savladao prošlogodišnjeg prvaka berlinsku “Albu” sa 10 koševa razlike i potom u finalu, pred vise od 2000 gledalaca, uz prisustvo svih eminentnih predstavnika nemacke federacije i trenera nemacke reprezentacije, predstavnika svih prvoligaskih klubova, agenata i skauta i u direktnom TV prenosu, pobedio “Frankfurt” rezultatom 69:59 i tako postao prvak Nemacke za sezonu 2015. prvi put u istoriji kluba. Ricard Frojdenberg je proglasen je za MVP zavrsnog turnira.

Na završnoj svečanosti nakon osvajanja juniorskog prvenstva Oliver Kostić je dobio titulu trenera godine Nemačke. Prestižnost priznanja za 2015. godinu proističe iz činjenice da za isto glasaju svi treneri u Nemačkoj. Lola Kostić je prvi strani trener koji je ovakvu titulu dobio i to već nakon prve sezone u takmičenju. Čestitamo!

3 Bajernova porodica

Veliki uspesi mladih timova “Bajernovoj” sportskoj porodici su otvorili perspektivu na velika vrata, dok će se narednih dana Svetislav Kari Pešić pokušati da sezonu kruniše i šampionskom titulom Nemačke sa prvim timom. U polufinalu play off-a će se susresti “Bajern” i “Alba” predvođeni našim trenerima. Piroćanac Kari protiv “polupiroćanca” Saše Obradovića! Napred naši!


About the AuthorBack to Top ↑