KLUPSKI BILTEN – Prvi tim – 2014/15 – KK Pirot – Košarkaški Klub Pirot

Izveštaj

Published on May 8th, 2015 | by

KLUPSKI BILTEN – Prvi tim – 2014/15

2mls_tabela

 

rezultatiKK”Pirot” je zauzeo 3. mesto.

U PRVU LIGU SRBIJE su se plasirali “Mladost” Zemun i “Beovuk”.
Ispali su: “Kolubara” Lazarevac i “Morava” Vladičin Han.
Prvenstvo 2.MLS je trajalo od 04.10.2014. do 19.04.2015.

stats

stats1

stats3

stats2

Pored odličnog plasmana na tabeli Druge lige Srbije, posle sezone 1967. najboljem na ovom nivou takmičenja, KK”Pirot je završio sezonu kao najbolja ekipa po: 1) indeksu uspešnosti (2498), 2) procentu šuta iz igre (49,5%) i 3) asistencijama (452), kao i sa igračima u svojim redovima koji su:
Aleksandar Živojin Danilović treći na MVP listi (536), najbolji dvojkaš (150), drugi po šutu iz igre (173), četvrti “bloker” (29) i osmi strelac (422) i deveti skakač (171), sve to sa utakmicom manje.
Sanel Mukanović najbolji asistent lige (200 asistencija) i drugi po osvojenim loptama (46).
Dušan Filipović najbolji trojkaš lige (83 trojke).

Na utakmicama KK”Pirot” po statistici MVP ekipe su bili: Danilović 15 puta (4 deobe), Filipović 6 (4 deobe), Mukanović 4 (1. deoba), Rašić 3 (1. deoba) i Raičević 1 put (deoba). MVP celog kola lige bili su: Danilović 3 puta i Mukanović jednom.

KK”Pirot” je sezonu 2014/2015 počeo i završio sa novim šefom stručnog štaba Mihajlom Mitićem (imenovan 26.06.2014.) i Milanom Todorovićem kao pomoćnim trenerom.

Pripreme za sezonu su praktično počele 04.08.2014.g. U septembarskom prelaznom roku dovedena su 5 igrača u klub: Lazar Rašić, krilo, 1987/195, iz obrenovačkog “Radničkog” (rodom iz Beograda), Nikola Raičević, plej, 1991/182, iz aleksinačkog “Napretka”, Marko Gaćinović plej, 1990/192, iz KK”Niš”, Lazar Luković, krilni centar, 1994/204 iz kragujevačkog “Radničkog” (već nakon 10-ak dana otpušten) i u dodatnom danu prelaznog roka Aleksandar Živojin Danilović, krilo, 1993/201 iz subotičkog “Spartaka”. Klubu se priključio i povratnik iz SAD (“predkoledž” sezona kao stipendista u Alabami) Borko Đorđević. U vanrednom prelaznom roku nije doveden niko. Iz kluba je otišao trener Zoran Petrović u grad u kome živi preuzevši kraljevačku “Slogu”, člana Prve lige Srbije. Otišli su i igrači: Vladislav Stanisavljević u francuski “Berk” (trećeligaš), Miloš Milovanović u matični klub “Mladost” iz Smederevske Palanke i zbog poslovnih obaveza Miodrag Stojanović Skansi u “Dimitrovgrad”. Krajem prvog dela sezone su Filip Čolić i junior Jovan Stefanović prešli u “Dimitrovgrad”, pridruživši se koloniji naših igrača, među kojima su uoči sezone prešli i Milan Manić i neaktivni igrač Miša Živković. Marko Nikolić je zbog ovaveza na studijama prešao u BNS (Banatsko Novo Selo), a kadeti Strahinja Stanković i Martin Sotirov u niški “Nibak” da bi igrali jedinstvenu kadetsku ligu Srbije. U klubu su u odnosu na predhodnu sezonu ostali: Predrag Kosanović, Sanel Mukanović, Matija Mladenović, Ivan Pendić, Dušan Filipović i Luka Vasić. Novi kapiten je postao Sanel Mukanović, kao prvi kapiten sa “strane” u klupskoj istoriji.

Uoči sezone odigrano je 8 prijateljskih utakmica. Najpre je pobeđen KK”Niš” u gostima rezultatom 78:83. Dva puta je igrano sa leskovačkim “Zdravljem” (pobede kući 87:69 i u gostima 85:91), dva puta u Pirotu sa kraljevačkom “Slogom” koju je doveo doskorašnji trener “Pirota” Zoran Petrović (poraz 79:83 i pobeda 97:80). Na memorijalnom turniru u Nišu “Milan Milošević” u polufinalu je domaći “Konstantin” pobedio “Pirot” rezultatom 96:69, dok je u borbi za 3. mesto pobeđen aleksinački “Napredak” 82:85. Pobeđen je i “Dimitrovgrad” 74:57.
U julu 2014. g. su održane dve sednice Skupštine, redovna 10.07.2014. na kojoj je imenovan novi predsednik Skupštine Zoran Stojanović Skansi i vanredna 24.07.2014. na kojoj je imenovan novi saziv Upravnog odbora. Za novog predsednika Upravnog odbora, što znači i predsednika Kluba imenovan je Slaviša Svilarov, dok su za članove imenovani: Aleksandar Lilić, Branislav Kostić, Nenad Đorđević i Marijan Jovanović. Na konstitutivnoj sednici UO održanoj odmah posle skupštinske sednice za potpredsednika UO je imenovan Dr. Aleksandar Lilić. Time je formirana uprava kluba. Sekretar Kluba je Slobodan Đelević.

Novi stručni štab prvog tima: trener – Mihajlo Mitić, pomoćni trener – Milan Todorović, drugi pom. trener Milan Andonović, fizioterapeut Jovan Spasić, kondicioni tr. Milan Stavel, ekonom Stevan Stamenović i lekar Radisav Pejčić.
Novi koordinator rada svih mlađih selekcija je Momčilo Sandić, ujedno i trener pionira i mlađih pionira. Ostali treneri po selekcijama su: Marko Spasić juniori i kadeti, Miloš Živković pioniri, Ivica Lakićević mlađi pioniri, Zoran Sotirović i Pavle Aleksić minibasket i škola košarke. Asistenti u radu sa mlađim selekcijama su bili Mario Stefanović i Uroš Pejčić.

KK”Pirot” se takmičio sa 7 selekcija mlađih kategorija u I stepenu. U II stepen, Kvalitetnu MK KSS ligu plasirali su se JUNIORI i KADETI Marka Spasića i Miloša Živkovića (osvojili 3, odnosno 2. mesto), i MLAĐI PIONIRI Momčila Sandića (osvojili 2. mesto). Prvenstvo regiona KK”Pirot” nije igrao. KK”Pirot” je zvanično najbrojniji sportski klub u regionu istočne Srbije sa najviše licenciranih igrača i selekcija u takmičenju. Kombinovani SENIORSKI tim je igrao LETNjU seniorsku ligu 2015. van konkurencije. Ostvareno je 1. mesto sa svih 6 pobeda u 6 kola.
Sezonu je na poseban način obeležio proslavljeni trener Svetislav Kari Pešić ličnom donacijom kompletne sportske opreme, crveno-bele boje, u kojoj su igrane utakmice. Na posebnoj večeri se naš Kari družio sa kompletnim prvim timom.

Početkom 2015. godine 03.01.2015. na otvaranju devete Božićne škole sportova 2015 za najbolju mušku ekipu u seniorskoj konkurenciji proglašen Košarkaški klub “Pirot”, zajedno sa fudbalskim klubom “Radnički”. Na manifestaciji “Ljudi za novo vreme” na svečanosti u Domu vojske u organizaciji medijske kuće Ani pres i portala Plus radio nagradu u oblasti sporta je dobio kapiten KK”Pirot” Sanel Mukanović.
KK”Pirot” je osvojio 3. mesto, što nakon 1967. godine predstavlja najbolji plasman u istoriji kluba.

Priredio Slobodan Đelević


About the Author



Back to Top ↑