Izveštaj

Published on April 5th, 2015 | by

KK”Pirot” pobedio “Proleter” i u Zrenjaninu

KK”Pirot” je u subotu, 04. aprila 2015. u 24. kolu Druge lige Srbije pobedio zrenjaninski “Proleter Naftagas” u gostima rezultatom 89:92 ostvarivši 18 pobedu u prvenstvu, odnosno 8 brejk u gostima.

KK”Pirot” je nakon 2 minuta gubio sa 8:0 kada je trener Mitić uzeo prvi tajm-aut. Nakon toga je ekipa “Pirota” zaigrala na svom prepoznatljivom nivou sa većine gostovanja u ovoj takmičarskog sezoni. Iz minuta u minut pirotska ekipa je igrala sve bolje, preokrenula rezultat, uspostavila kontrolu igre i do samog kraja i kontrolu utakmice. Rezultatski se “Pirot” odlepljivao na 8 razlike u više navrata ali su se zrenjaninci zahvaljujući Budimiru u prvom i sjajnom Atanackoviću u drugom poluvremenu stalno vraćali u igru. Ipak, ekipa “Pirota” je na ovoj utakmici izgledala zaista dobro. Svako je odigrao svoju rolu u pravom momentu na najbolji način, tako da se i nekoliko promašenih zicera mogu komotno zanemariti kao nevažni detalji. Mukanović je bilo najbolji kada je bilo najpotrebnije, Danilović standardno dobar tokom cele utakmice, Filipović precizan kada je trebalo na trojku odgovoriti trojkom i Rašić na kraju kada je trebalo biti pribran. Ono što statistika nije “videla” ne umanjuje dobre momente Pendića, Mladenovića, Kosanovića i ostalih.

Proleter-Pirot 2

Sve u svemu trener Mihajlo Mitić i njegov asistent Milan Todorović su na ovoj utakmici povlačili prave poteze u pravom trenutku tako da je svima u Kristalnoj dvorani bilo jasno da “Pirot” došao da osvoji bodove i da će u tome uspeti. Čak ni po dve duge trojke Atanackovića i Davidovca u samoj završnici utakmice nisu uspele da poremete stabilnost ekipe “Pirota” koja je ovom pobedom nanela treći poraz domaćinu na njihovom terenu. I još jedan dodatni osvrt na pobede u ovoj sezoni: trener Mitić je sa “Pirotom” pobedio sve vojvođanske ekipe, bez obzira gde su se utakmice igrale! Preostaje još “Srem” u poslednjem kolu.

Proleter-Pirot 3

Nakon ove pobede ostao je utisak da se ekipa “Pirota” podigla iz svojevrsne krize koja je trajala poslednih 20-ak dana i da je sada pravi momenat da u najboljem raspoloženju dočeka “Beovuk” i pobedom obezbedi 3. mesto. Konačni rasplet i odluke KSS o učesnicima Prve lige Srbije moguće je da će se čekati celog leta!

24.kolo 2.MLS, subota, 04.04.2015. Kristalna dvorana, Zrenjanin
KK”PROLETER NAFTAGAS” : KK”PIROT” 89:92 (18:16 22:26 26:26 23:24)

“Proleter”: Atanacković 32, Subotić 11, Blanuša 12, Sević, Budimir 16, Orlić 3, Martinović 7, Stanić, Rajanović, Davidovac 8, Vulović, Gligorin. Trener: Zoran Bajin

“Pirot”: Sanel Mukanović 13 (75% šut iz igre, 97 as, 2 os.l, 3 sk, indeks 21), Nikola Raičević 3, Dušan Filipović 14 (4 tr, 2. as, indeks 13), Marko Gaćinović 2, Borko Đorđević, Ivan Pendić 6, Predrag Kosanović 7, Aleksandar Živojin Danilović 20 (11.sk, 8 f.na, indeks 29), Matija Mladenović 4, Lazar Rašić 23 (4/5 za tri, 67% šut iz igre, 7 sk, 5 f.na, indeks 26). Trener: Mihajlo Mitić

Sudije: Nikola Miloradović (Beograd), Ljubomir Marković (Čačak), Manojlo Uskoković (Valjevo)
Delegat: Vladan Borovina (Novi Sad)

Narednog vikenda KK”Pirot” dočekuje beogradski “Beovuk” u derbiju pretposlednjeg, 25. kola.


About the AuthorBack to Top ↑