Izveštaj

Published on March 15th, 2015 | by

KK”Pirot” ponovo izgubio od Plane

KK”Pirot” je u subotu, 14.03.2015. na domaćem terenu izgubio od KK”Plana” rezultatom 97:103.

Da li će “Plana” biti kobna po “Pirot” u ovoj sezoni pokazaće vreme. Nepobitna činjenica je da je “Plana Hardex” jedina uspela oba puta da pobedi “Pirot” i da je svoje najbolje partije u sezoni pružila upravo protiv “Pirota”. Ekipu trenera Mihajla Mitića je par dana uoči utakmice zadesio problem sa bolešću i povredama nekih igrača da bi se uz to dogodila porodična tragedija kapitena Sanela Mukanovića, koji je nakon sahrane sestre istog dana smogao snage i došao u Pirot da pomogne ekipi. Na žalost i bez traženja alibija sva ta dešavanja su se loše odrazila na celu ekipu. A kada se na drugoj strani nađe izuzetno raspoložena ekipa, kao što je na ovoj utakmici bila ekipa “Plane”, epilog je neplanirani poraz favorita na papiru.

Već prva četvrtina je pokazala da “Plana” ne leži pirotskoj ekipi i da će utakmica sa njima biti teška. Iako su gosti u odnosu na prvu utakmicu nastupili u dosta izmenjenom sastavu, “Pirot” ponovo u odbrani nije nalazio prava rešenja. Na krilima Gaćinovića i Filipovića u prvoj i Pendića u drugoj četvrtini rezultat je bio u egalu, ali se videlo da domaća ekipa u odbrani igra teško dok gosti iz minuta u minut deluju bolje i sigurnije. U trećoj četvrtini su motivisani gosti zaigrali još agilnije i kada im je šut krenuo svima u hali je bilo jasno da će pobednik biti neizvestan do samog kraja. Tako je i bilo. Usledila je poslednja četvrtina koju su gosti odigrali kao u transu. Postigli su osam trojki iz devet pokušaja, dve dvojke iz tri pokušaja i uz to plasirali sedam asistencija. Rezervni igrač “Plane” Ćirić je šutnuo četiri puta za tri poena i četiri puta pogodio! Zaista fantastična četvrtina ekipe trenera Zorana Milovanovića koja je postigla 33 koševa i došla do zaslužene pobede. Na kraju treba reći da je fantastinu partiju pružio plej “Plane” Filip Simić koji je odigrao svih 40 minuta i ostvario fantastičan indeks uspešnosti od 45.

Na žalost “Pirot” nije uspeo da se izdigne iznad neplaniranih problema. Desio se pad energije čitave ekipe. Nije bio dan MVP pevenstva Živojina Danilovića, domaća ekipa je nadskakana i iz to izgubila nekoliko bitnih lopti i sem nekoliko fantastičnih trojki Dušana Filipovića nije bilo igre koja bi povukla ekipu do pobede. Važno je reći da je pirotska publika, bez obzira na poraz, nagradila svoje igrače aplauzom. Ipak je skor ove ekipe 16-5, nikada bolji na ovom nivou takmičenja a trenutni plasman 3. mesto na tabeli. Poraz je došao u lošem momentu ali je pred ekipom još pet kola a razlika do cilja samo jedna pobeda manje. Motivi postoje a u sportu nikad nije gotovo dok takmičenje traje.

Trener ekipe “Pirota” Mihajlo Mitić: Čestitam ekipi “Plane”, stvarno je odigrala dobro ovu utakmicu. Mi smo podbacili u odbrani. Imali smo brdo problema ove nedelje. Ne tražim alibi ali je porodična nesreća u porodici Mukanović sve nas pogodila i svaka čast Sanelu što je došao i odigrao utakmicu. Nama ne preostaje ništa drugo nego priprema već od ponedeljka za narednu utakmicu.

Trener ekipe “Plana” Zoran Milovanović: Dati 103 poena u gostima valjda znači da je pobeda zaslužena. Fantastična igra mojih 5-6 igrača. Mi smo ekipa sa dobrim šuterskim karakteristikama i taj šut nas je odlično poslužio u drugom poluvremenu. Velika želja za nadigravanjem se večeras isplatila.

Igrač ekipe “Plana” Stefan Dujković: Dali smo sve od sebe, mene je srce vuklo tamo i ovamo, ali je sport takav, nekad te hoće nekad neće a večeras su bogovi bili na našoj strani.

21.kolo 2.MLS, subota, 14.03.2015. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”PLANA HARDEKS” 97:103 (27:26, 16:17, 29:27, 25:33)

“Pirot”: Luka Vasić, Sanel Mukanović 7 (10 as, indeks 5), Nikola Raičević 15 (67% š.iz igre, 3 as, indeks 15), Dušan Filipović 24 (7/9 za tri, 80% šut iz igre, 4 f.na, indeks 22), Marko Gaćinović 12, Borko Đorđević, Ivan Pendić 20 (4/4 sl.bac, 8/9 za dva, 3 sk, indeks 21), Predrag Kosanović 6 (3/4 za dva, 2. as, 5.sk, indeks 10) Aleksandar Živojin Danilović 2, Matija Mladenović, Lazar Rašić 11 (2/2 sl.bac, 57% šut iz igre, indeks 11). Trener: Mihajlo Mitić

“Plana”: Ćirić 12, Vranić 17, Todorović 12, Ilić, Pavlović, Milosavljević 6, Pejović 15, Govedarević, Dujković 13, Simić 28. Tr: Zoran Milovanović

Sudije: Nedeljković (Niš), Đurić (Kruševac), Petković (Niš). Delegat: Stojanović (Leskovac)
U narednom kolu KK”Piror” gostuje lideru prvenstva, zemunskoj “Mladosti”.


About the AuthorBack to Top ↑