Izveštaj

Published on October 6th, 2014 | by

KK”Pirot” pobedio u Smederevskoj Palanci

KK”Pirot” je u nedelju, 05.10.2014. pobedio KK”Mladost” u Smederevskoj Palanci rezultatom 91:92. Debi trenera Mihajla Mitića na klupi “Pirota” na takmičarskoj utakmici bio je uspešan.

Prva utakmica u takmičarskoj sezoni nikada nije pogodna za prognozere. Na startu sezone padaju i favoriti bez obzira gde se utakmica igra. Tako je bilo i na prvoj koju je ekipa “Pirota” igrala u gostima novom ambicioznom drugoligašu iz Smederevske Palanke. Iako je na klupi domaćina sedeo poznati trener Milovan Kime Bogojević KK”Pirot” je bio favorit na papiru. A počelo je obratno, motivisani palančani su odlično otvorili utakmicu. I ne samo na startu, imali su dobro šutersko veče sve vreme utakmice. Nadskakali su pirotsku ekipu, statistika je u svim segmentima bila na strani domaće ekipe a ipak je pobeda pripala piroćancima.

Kad je hala puna a navijači bučni, kada je statistika na strani domaće ekipe, a pobeda ode gostujućoj ekipi to je veliki profit za pobedničku ekipu. A kada bitni igrači nemaju svoje veče već utakmicu nose igrači sa klupi, kao što se desilo pirotskoj ekipi to je još važnija dobit. A kada se do pobede dođe šutem za tri poena u poslednjoj sekundi to se danas novim rečnikom kaže ekstra bonus. Možda je ekipa trenera Mihajla Mitića dobila utakmicu na krilima sreće ali ko je i kada nezasluženo pobedio takvim šutem u poslednjoj sekundi! Velika borbenost je pre svega pirotskoj ekipi donela zasluženu pobedu. Sigurno i fenomenalna partija mladog Danilovića koji je zasenioo ostale igrače na utakmici. Pored Sanelove trojke za pobedu pamtiće se i Danilovićeva zakucavanja kao i Gaćinovićeva trojka za najavu preokreta.

Kod gostiju su blistali sjajni Tapušković i nekadašnji igrač Pirota Željko Stanisavljević koji je sa 6 trojki umalo bio koban po svoj nekadašnji tim. I dojučerašnji član pirotske ekipe Miloš Milovanović je pružio odličnu partiju. Želimo im da im se ovakav poraz negde vrati, bilo bi zasluženo!

1.kolo 2.MLS, nedelja, 06.10.2014. hala OŠ”Vuk Karadžić”, Smederevska Palanka
KK”MLADOST” : KK”PIROT” 91:92 (28:21, 22:26, 20:19, 21:26)

“Mladost”: Stamenković 11, Tapušković 27, Krstić, Milovanović 9, Stefanović 9, Tomić 4, Stanisavljević 29, Milanović, Jovanović, Matorkić, Dimitrijević 2, Prokić. Tr: Milovan Bogojević

“Pirot”: Luka Vasić, Sanel Mukanović 8, Nikola Raičević 10, Dušan Filipović 11, Marko Gaćinović 17, Filip Čolić, Lazar Rašić 3, Aleksandar Živojin Danilović 29, Predrag Kosanović 14, Matija Mladenović, Borko Đorđević. Trener: Mihajlo Mitić

Sudije: Radosavljević, Miloradović, Vučić. Delegat: Husović. Gledalaca: 430

Važna pobeda na način kojim je ostvarena po prirodi stvari trebalo bi da donese vetar u leđa novoj ekipi, novom treneru i novoj upravi. Već u narednoj utakmici, koju “Pirot” igra kući protiv lazarevačke “Kolubare” trebalo bi da se pokaže pravo lice ekipe koja još traži svoju igru. Jedno je sigurno, utakmice KK”Pirot” su zasigurno najuzbudljiviji sportski događaji koje Pirot danas ima.

Pobednici na povratku kuci

Utakmica se igra u stalnom terminu KK”Pirot” u subotu, 11.10.2014. od 18 časova u sportskoj hali “Kej”! 


About the AuthorBack to Top ↑