vesti

Published on August 14th, 2014 | by

0

Pioniri KK”Pirot” na pripremama na “Planinarskom” domu

Kombinovana selekcija pionira i mlađih pionira KK”Pirot” (god. 2000 – 2003) ovih dana boravi na Planinarskom domu na svojevrsnim letnjim pripremama.

Na inicijativu trenera mlađih selekcija KK”Pirot” Momčila Sandića organizovan je po prvi put svojevrsni košarkaški kamp na “Planinarskom domu”. Kombinovana selekcija pionira i mlađih pionira KK”Pirot” (god. 2000 – 2003) ovog leta nije išla na Zlatibor ili Kopaonik već je sopstvenim snagama organizovala kvalitetan rad na jedinstvenom prostoru u fenomenalnim uslovima. Od ponedeljka 11.08.2014. treneri Momčilo Sandić, Krsto Miličić i Marko Spasić uz asistenciju Ivana Pijaneca rade sa 22 mlada košarkaša. Odličan hotel, dva treninga dnevno, mir i tišina Stare planine i teren sa četiri koša garancija su posvećenog rada svih aktera “kampa”. Poseban pečat radu “kampa” je dao svojim iskustvom profesor Krsto Miličić iz vojvođanske varošice Aleksa Šantić. Nekadašnji učenik i saradnik profesora Aleksandra Nikolića je decenijama trener na zlatiborskom košarkaškom kampu tako da su naši mladi košarkaši i treneri imali najboljeg mogućeg saradnika.

Potvrda dobrog mesta za rad i pripreme je i prisustvo svetskog asa Nikole Mirotića, ex člana madridskog Reala i nove NBA akvizicije Čikago Bulsa, koji godinama u ovom delu leta boravi na Staroj Planini. Ove godine bar jedan trening dnevno obavlja na terenu hotela “Stara” gde igrom slučaja deli termine sa mladim košarkašima KK”Pirot”. Svi oni su imali dobru priliku da se ispričaju sa košarkaškim asom koji se zajedno sa svojim prijateljem, trenerom i nekadašnjim košarkašem podgoričke “Budućnosti”, “Partizana” i čačanskog “Borca” Jadranom Vujačićem i fotografisao sa našim košarkašima u majici sa logom našeg kluba.

Navijaćemo za Mirotića u njegovoj prvoj NBA sezoni!

Mlade košarkaše i njihove trenere posetio je i novi predsednik KK”Pirot” Slaviša Svilarov. Svoje mini pripreme naše košarkaške nade završavaju u ponedeljak, 18.08.2014. kada se vraćaju u Pirot.


About the AuthorBack to Top ↑