vesti

Published on July 12th, 2014 | by

0

Održana REDOVNA, u sredu VANREDNA sednica Skupštine KK”Pirot”

Održana je Redovna sednica Skupštine KK”Pirot” na kojoj su, nakon usvajanja Završnog računa za 2013. i plana za 2014. svi članovi Upravnog odbora zajedno sa predsednikom kluba i predsednikom Skupštine podneli ostavke.

REDOVNA SKUPŠTINA KK”PIROT” održana je u prostorijama čitaonice Narodne biblioteke Pirot u četvrtak 10.07.2014. godine od 19 časova. Usvojen je Završni račun za 2013., plan rada i finansijski plan za 2014. godinu i obaveštena Skupština o imenovanju mladog pirotskog trenera Mihajla Mitića na mesto trenera prvog tima za narednu sezonu. Potom su svi članovi UO podneli ostavke: predsednik Branislav Kostić, potpresednik Zoran Mijalković i članovi Zoran Kostić, Zoran Stančev i Miodrag Jovanović. Ostavku je podneo i predsednik Skupštine Saša Vasić.

Ostavke svih članova Upravnog odbora, sa predsednikom kluba i predsednikom Skupštine, podnete su kao lični čin a obrazložene uglavnom “zamorom materijala” i privatnim, odnosno porodičnim razlozima. Članovi Skupštine su reagovali sa nevericom na ovakav obrt na samom kraju skupštinske sednice, pogotovo im je bilo nerazumljiv odlazak jedne od najuspešnijih rukovodećih garnitura iza koje stoje izuzetni uspesi jer je KK”Pirot” postao cenjen sportski kolektiv, koji je za 7 godina preskočio dva ranga takmičenja i ponovo zaigrao Drugu ligu Srbije nakon više od četvrt veka. Upravo je odlazeća uprava kluba najviše sebe utkala u ove rezultate. Postoje i dalje znatni finansijski problemi ali je mnogo toga u klubu postavljeno na zdrave osnove. Ostvaren je i jedan važan bazični postulat kojem teži svaki dobro organizovani klub – organizovani rad sa najmlađim selekcijama od 10 do 15 godina, koje su kvalitetom i kvantitetom na nivou kojeg se ne bi postideli i najbolji klubovi u državi. Na novoj upravi kluba je da taj sistem nadgradi obezbeđivanjivanjem još boljih uslova treninga i stručnog rada.

Ispostavilo se da za ovoliko ostavki Skupština nije bila pripremljena jer na istoj sednici nije imenovala novi Upravni odbor. Bilo je kvalitetnih predloga ali nije bilo saglasnost tih kandidata. Na Skupštini je ipak nakon predloga samog predsednika u ostavci Saše Vasića, na mesto novog predsednika Skupštine imenovan Zoran Stojanović Skansi, oficir u penziji i nekadašnji igrač KK”Pirot”. Formirana je i radna grupa u sastavu Branislav Kostić, Nenad Đorđević i Milan Andonović koja će sa novim predsednikom Skupštine Zoranom Stojanovićem kontaktirati kandidate za članove Upravnog odbora i obezbediti njihovu saglasnost do naredne skupštinske sednice.

VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE KK”PIROT” je zakazana za SREDU, 16.07.2014. u 19 časova, takođe u čitaonici Narodne biblioteke Pirot, kada će biti imenovan novi Upravni odbor.


About the Author



Back to Top ↑