vesti

Published on June 26th, 2014 | by

0

Oliver Kostić preuzeo drugi tim Bajerna

Oliver Kostić Lola je ovih dana i zvanično postao član velike sportske porodice minhenskog Bajerna.

Internacionalni trener Oliver Lola Kostić je nakon okončanja saradnje sa bugarskim Lukoil Akademikom postao član minhenskog Bajerna. Lola je preuzeo drugi tim novog prvaka Nemačke, kojeg je do titule nakon 59 godina doveo naš trener Svetislav Pešić Kari.

Nekadašnji igrač i trener KK”Pirot” je u svojoj trenerskoj karijeri već bio angažovan u nemačkim klubovima a potom kao pomoćni trener radio u rimskoj Lotomatici, moskovskom Dinamu, beogradskoj Crvenoj Zvezdi i litvanskom Žalgirisu. Bio je pre par godina angažovan u bugarskoj reprezentaciji da bi u sezoni 2013/2014 izvesno vreme bio prvi trener velikog bugarskog kluba Lukoil iz Sofije.

U minhenskom Bajernu se velika pažnja posvećuje upravo selekciji koju je preuzeo Oliver Kostić. A preuzimanjem drugog tima Bajerna Lola je ujedno i šef struke juniorskog pogona. On je zamenio trenera Feliksa Černog, pa će sada prevashodno raditi na stvaranju igrača za prvi tim u koordinaciji sa prvim trenerom Svetislavom Pešićem i sportskim direktorom Markom Pešićem. Osnovno takmičenje kroz koje će se kaliti budući prvotimci Bajerna biće Prva B liga – Jug, u koju se klub upravo plasirao iz Regionalne lige jugoistok sa skorom 22-2.

Kariju, Marku i Loli želimo- puno uspeha u radu! Bajern je sa njima i naš pirotski klub!


About the AuthorBack to Top ↑