vesti

Published on February 25th, 2014 | by

U subotu od 18 časova “Pirot” dočekuje KK”Mladost” iz Zemuna

U subotu, 01. marta 2014. od 18 časova u hali Kej KK”Pirot” dočekuje KK”Mladost” iz Zemuna u 18. kolu prvenstva Druge muške lige Srbije.

KK”Pirot” dočekuje ekipu zemunske “Mladosti” u situaciji kada je gostima neophodna bar jedna pobeda u gostima u borbi za opstanak u ligi. Nasuprot njima “Pirotu” su bodovi potrebni da ne bi pao u tu grupu sa skorom kakav ima “Mladost”. Naravno da je motiv piroćanaca i revanš za poraz sa 6 poena razlike u hali Pinki. Utakmicu sude: Stevan Krstić (Aleksinac), Dejan Savić (Kovin) i Dušan Đurić (Kruševac). Delegat: Ljubomir Milićević (Kruševac)

Do ove sezone Pirot i zemunska Mladost dugi niz godina nisu igrali utakmice. A bilo je to rivalstvo koje se i danas pamti. Prvi put je odigrana prijateljska utakmica 20. aprila 1959. u Pirotu kada je pirotski klub još igrao pod imenom “Partizan” i kada su zemunci pobedili sa pola koša razlike 41:42. Zemunci su bili bolji i na kvalifikacionom turniru za opstanak u jedinstvenoj srpskoj ligi odigranom u Novom Sadu 1965. godine kada se igralo se na otvorenom terenu po vetrovitom i kišovitom vremenu i kada su učesnici bili: Proleter Zrenjanin, Spartak Subotica, Mladost Zemun i Pirot. Pirot su tada predvodili Mile Jovanović Širac i Jovan Tričković šerpa a zemunce braća Bizjak i Matković. Već naredne godine je usledio revanš na kvalifikacionom turniru za ulazak u Jedinstvenu srpsku ligu održanom u Pirotu od 7. do 9. oktobra 1966. godine kada su učestvovali Mladost Zemun, Vojvodina Novi Sad, Priština i Pirot. KK”Pirot” je dobio sve tri utakmice i plasirao se dalje, kao i Mladost Zemun. Pirot je pobedio Mladost rezultatom 69:63. Te 1966. godine je Stanislav Bizjak ponovo igrao u Pirotu 22. oktobra u pretesnoj sali Pedagoške, i ovoga puta protiv Pirota ali za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije u kojoj su igrali i Slavnić, Plećaš, Šolman, Kapičić, Vučinić, Jelovac, Zečević… Već 1967. godine je Pirot, predvođen Svetislavom Karijem Pešićem, Zoranom Lazarevićem, Šircem i ostalima bio nadmoćan u jedinstvenoj srpskoj ligi (Mladost je pobeđena u ligi oba puta). Pamti se i jedna više nego ubedljiva pobeda Pirota u prvom kolu Druge lige Istok u sezoni 1983/1984. Pirot je pobedio zemunsku Mladost rezultatom 149:56 jer su zemunci nastupili sa mladim timom zbog nepravilne registracije igrača (u revanšu je Mladost pobedila 104:88). Naredne sezone 1984/1985 Mladost je kao trener vodio Duško Vujošević a svaka ekipa je utakmicu dobila na svom terenu. Još nekoliko godina nakon toga su Pirot i Mladost vojevali dok Pirot 1990. nije ispao iz Jedinstvene srpske lige i sve do 2007. godine bio član nižih liga: Zemunska Mladost je upravo od tada krenula suprotnim, uzlaznim putem. Poslednja utakmica sa zemuncima je odigrana u Pirotu u prolećnom delu Jedinstvene srpske lige kada je Pirot pobedio rezultatom 94:93.

U KK”Mladost” iz Zemuna je nekoliko sezona igrao i bivši igrač KK”Pirot” Darko Tričković.

Sve u vezi takmičenja 2.MLS možete pratiti na sajtovima:
www.kss.rs / www.rksis www.kkpirot.com

Možete pratiti sve promene rezultata utakmica 2.MLS uživo na sajtu www.kss.rs:
klik na “takmičenje” / potom levo na 2.MLS/ a onda klik na “LIVE” na željenu utakmicu.

Ipak, tek gledanjem utakmice uživo doživljaj je potpun.
Zato dođite u halu Kej u subotu u 18 časova i podržite KK”Pirot” na najbolji način.


About the AuthorBack to Top ↑