Minibasket

Published on January 20th, 2014 | by

0

Minibasket u Beogradu

KK”Pirot” je i ove godine učestvovao na XIV Međunarodnom mini basket festivalu “Rajko Žižić” sa dve minibasket selekcijе (god. 2003. i 2004).

Najmlađi članovi KK”Pirot” su već godinama učesnici međunarodnog minibasket festivala “Rajko Žižić” koji se igra na beogradskom Sajmištu. Dve ekipe trenera Pavla Aleksića su u petak, 17.01.2014. godine odigrale četiri utakmica protiv beogradskog Partizana, Smederevske Palanke, niškog OKK Juniora i Novog Pazara. Igralo se na pet terena, na koševima visine 2,60 m, 2,75 m i 3,05 m i loptama broj 5, rezultati su naravno bili u drugom planu jer su svi učesnici dobili medalje i pehare i svi su bili istinski pobednici. Najmlađi igrači KK”Pirot” su prepuni utisaka svoje zadovoljstvo kao i uvek pokazali raspoloženjem i pesmom pri povratku u autobusu, što možete pogledati na YOU TUBE preko klupskog sajta (www.kkpirot.com).Ovogodišnju manifestaciju je otvorio selektor srpske reprezentacije Aleksandar Saša Đorđević – Ovakve akcije, ne samo da doprinose, već su ključ u popularizaciji i razvoju košarke. Odavde sve kreće. I sam sam krenuo kroz minibasket, svoje prve korake napravio i prve koševe postigao na sličnom turniru u Hali sportova. Način na koji je festival organizovan, broj učesnika i broj dece je za svaku pohvalu i divljenje – istakao je Aleksandar Đorđević.

XIV Međunarodni minibasket festival “Rajko Žižić” ove godine je održan od 16. do 19. januara, uz učešće više od 200 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji u četiri godišta (2002, 2003, 2004, 2005).


About the AuthorBack to Top ↑