Izveštaj

Published on December 22nd, 2013 | by

0

Pobeđena čačanska Mladost

KK”Pirot” je u 12. kolu pobedio KK”Mladost” iz Čačka rezultatom 94:82. Utakmica je odigrana u subotu, 21.12.2013. od 19 časova.

Ekipa “Pirota” je protiv mlade ekipe “Mladosti” dobrom prvom četvrtinom nagovestila rutinsku pobedu ali su poletni čačani pokazali kvalitet za respekt vraćajući se rezultatski ne samo u drugoj već i u trećoj četvrtini. U poslednjoj četvrtini je ekipa Zorana Petrovića zaigrala na pravi način, podigla razliku na 20 poena i u finišu utakmice pružila šansu da debituju u ligi i četvorica najmlađih članova ekipe. Gosti su se u poslednja dva minuta bolje snašli i smanjili razliku na konačnih 12 poena.

Na žalost jedan težak pad Nemanje Vasiljevića, igrača Mledosti, prilikom zakucavanja u kontri, uznemio je sve u hali Kej. Sve se dobro završilo uz olakšanje svih aktera utakmice i publike koja je aplauzom pozdravila Vasiljevića.

Zoran Petrović, trener KK”Pirot”: Naša pobeda je sigurno zaslužena ali bih pre svega rekao da izuzetno cenim ono što klub Mladost iz Čačka radi zadnjih godina što je generalno bitno i za našu košarku i na tome bih čestitao i kolegi. Siguran sam da će od ove dece koja su ovde večeras bila biti igrača na visokom nivou. Mi smo pokazali da smo kvalitetniji, pre svega iskusniji. Pali smo u jednom trenutku u drugoj četvrtini kada smo iz našeg napada gde smo nakon tri-četiri promašena zicera i odmah primili tri-četiri čista kontranapada. Dobrom odbranom smo se vratili u drugom poluvremenu, imali smo prilično i laganih poena i mislim da smo utakmicu priveli kraju kako treba.

Sanel Mukanović, igrač KK”Pirot”: Zasluženo smo pobedili jednu mladu i kvalitetnu ekipu sa kojom svakako mora da se odigra kvalitetno da bi se došlo do pobede i ja im čestiiam na prikazanoj igri.

Vladimir Zlatanović, trener KK”Mladost”: Mi ovu ligu igramo sa juniorskom ekipom u kojoj su samo dva-tri igrača stariji. U utakmicu smo ušli mekano pri čemu nismo iskoristili neke zicere što je protivnik iskusno iskoristio. U drugoj četvrtini smo zaigrali bolje i sa puno trčanja se vratili u utakmicu. Međutim u trećoj četvrtini su domaći igrače zahvaljujući najviše dobrim skokovima u napadu ponovo napravili osetniju prednost, mi nismo uspeli da se vratimo. Imali smo još jedan dobar period ali je na kraju domaćin sigurno i zasluženo pobedio.

Petar Rakićević, igrač KK”Mladost”: U prvom poluvremenu smo u jednom trenutku pali ali smo uspeli da se vratimo do poluvremena. Tako je bilo i u nastavku. Čestitam protivnicima na dobroj igri i zasluženoj pobedi. Mi nastavljamo dalje, ovo nam je bio pripremni period za drugi deo sezone da pokušamo da izborimo opstanak.

Lepu košarkašku predstavu posmatrali su i legendarni srpski treneri Božidar Maljković, Bratislav Bata Đorđević, Vladislav Lale Lučić i Ratko Joksić, koji su boravili u Pirotu povodom promocije knjige “Kroz Pirot i košarku” Jovana Tričkovića Šerpe.

12. kolo 2.MLS, subota, 21.12.2013. hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”MLADOST Ča” 94:82 (30:19,18:23,24:17,22:23)

“Pirot”: Čolić 2, Mukanović 17 (67% šut iz igre, 2.tr, 6 as, 5 sk, 7 f.na, indeks 28), Stanisavljević 17 (6 as, 5 sk, 8 f.na, indeks 23), Milovanović 10, Filipović 14 (72% šut iz igre, 2.u.l, 4 sk, indeks 15), Krstić, Vasić, Pendić 2, Kosanović 16 (7 sk, 6 f.na, indeks 20), Stanković, Mladenović 6, Stojanović 10. Trener: Zoran Petrović

“Mladost Ča”: Vasiljević 8, Savić, Pejčinović 11, Rakićević 16, Kočović 11, Ćirić 3, Stamenić, Ilić 9, Šćekić 1, Jovanović 11, Knežević 12. Trener: Vladimir Zlatanović

Sudije: Đorđević (Niš), Marinković (Leskovac), Nešić (Leskovac). Delegat: Z. Stevanić (Niš)

KK”Pirot” u 13. kolu, poslednjem u prvom delu prvenstva, gostuje subotičkom “Spartaku”.


About the AuthorBack to Top ↑